Tid. 1 time. Vanskelighetsgrad: Enkel.
BIFFEN
Legg fileten (hel) i en brødpose. Ha i en god klunk rødvin, urter, pepper og et par hvitløksfedd – la kjøttet marinere i minst 30 minutter.
Brun kjøttet i pannen og stek i ovnen på 200 grader til ønsket kjernetemperatur. 50grader = Rå/medium minus, 55 grader = Medium, 60 grader = Godt stekt
Kjøttet bør hvile i minimum 10 minutter
POTETENE
Kok opp potetene, skru ned platen – potetene skal ikke fosskoke. Når potetene er møre skrelles de og damper seg tørre. Når kjøttet hviler knuses potetene med en gaffel sammen med en spiseskje godt smør og en liten skje god rømme, smak til med salt.
CHAMPIGNON MED SPINAT
Stek soppen i tørr panne til den begynner å «svette», ha i litt smør, en håndfull spinat og smak til med salt og pepper.
CHIMICHURRY
- 2 store håndfuller bladpersille (finhakket)
- 2 chili (Finhakket)
- 2 fedd hvitløk (revet)
- Litt frisk oregano og timian
- Saften fra en båt lime
- 1 dl hvitvinseddik
- 1 dl god olivenolje
Bland godt og smak til med salt og pepper