Morten Presthagen er listekandidat for Høyre i Gjerstad. Foto: Marie Pedersen.
Morten Presthagen er listekandidat for Høyre i Gjerstad. Foto: Marie Pedersen.

- Vi må fokusere på det som er positivt!

- Har ikke vi som bor i Gjerstad tro på bygda vår, kan vi heller ikke forvente at andre har det. 
// Morten Presthagen, listekandidat Gjerstad Høyre

Har ikke vi som bor i Gjerstad tro på bygda vår, kan vi heller ikke forvente at andre har det. Det koster så lite å være positiv. Og det er uten tvil den beste følelsen å ha selv også. Jeg er hellig overbevist om at man må fokusere på det som er positivt om man vil få til noe. Vekst og utvikling skapt av negativitet og pessimisme, har jeg aldri hørt om.

Vi vet alle at Gjerstad ikke er verdens navle, og at det er krevende å levere tilfredsstillende tjenester på alle felt. Og nettopp derfor er vi helt avhengige av optimisme. Vi er alle ambassadører for stedet vi bor på. Jeg føler alltid et ansvar for å snakke opp Gjerstad i alle sammenhenger.  Det er mange gilde og dyktige mennesker i bygda vår. Vi har både flott natur og nærhet til det meste. Mulighetene her er mange. Vi må bare greie å overbevise flere til å se de samme mulighetene.

 

Hvis noen sier til meg at det er veldig dyre avgifter her i bygda, da anerkjenner jeg selvsagt det og er enig. Men jeg svarer da at det er i hvert fall gunstige huspriser, og det er positivt. Jeg tror det ligger uante krefter i det siste som blir sagt i slike sammenhenger. Da er det for eksempel gunstige huspriser som «henger igjen» i lufta, og ikke de høye avgiftene.

 

Desto mer vi skaper her i bygda og jo flere innbyggere vi har, jo bedre og rimeligere tjenester kan vi tilby innbyggerne våre. All sunn fornuft tilsier det.  

 

Skal vi få flere til å etablere virksomheter i Gjerstad, og samtidig lokke til oss flere innbyggere, da er omdømmebygging veldig viktig. Hvis noen googler «Gjerstad» på nettet, da er det viktig at de finner gladsaker og suksesshistorier. Gladsakene må være langt flere enn de negative. Det er opp til oss som bor her, det er vi som kan bidra i den retningen vi mener er best.

 

I Gjerstad er vi så heldige at vi har E-18 som går rett gjennom bygda. Brokelandsheia har gitt Gjerstad mange nye arbeidsplasser de siste 30 årene. Brokelandsheia har på en måte kompensert for industriarbeidsplassene som har forsvunnet. Så snart veitraséen er avklart har vi alle muligheter i årene som kommer.

 

Vi har også mange mindre virksomheter spredt rundt i Gjerstad, det er viktig og bra. Vi må heie på alle som vil prøve å få til noe, støtte og anerkjenne!

 

 

Morten Presthagen
Listekandidat Gjerstad Høyre

Flere saker

"Struguras" fra Moldova underholder i forbindelse med 15-årsjubileet.

Norge-Moldova er 15 år - feirer med jubileumskveld på Abel skole

Kommunestyret i Åmli debuterte torsdag med direkteoverføring av sitt kommunestyremøte.

Look to Åmli!

Grethe Dalens bedrift Gjerstadbakeren er med i konkurransen om å bli "Årets Bakeri 2020". Foto: Facebook.

Gjerstadbakeren nominert til Årets Bakeri

Det ventes store snømengder i Gjerstad til helgen.

Snømengden i helgen er noe nedgradert

Arne Thomassen og Rune Hagestrand. Foto: Mona Hauglid.

- Ja takk, begge deler!

Illustrasjon: Facebook

Mens vi venter på Grenlandsbanen

Kan Biltema-kjeden være interessert i Brokelandsheia? Foto: Facebook.

Kan Brokelandsheia være aktuell for Biltema?

Agder Arbeiderparti protesterer mot svekket togtilbud i distriktene. Illustrasjonsbilde.

- Høyre sin ideologiske iver etter privatisering gir oss et dårligere togtilbud