Nå midt i valgkampen er det helt naturlig at vi som stiller til valg prøver å fremstille oss selv som sterke og handlekraftige med hjerte for det meste, men noen ser ut til å glemme at det er flertallet i kommunestyret som vedtar sakene.
I denne perioden har posisjonen hatt 10 av 17 representanter i kommunestyret, og har i kraft av dette flertallet kunne vedta saker vi har vært enige om. I veldig mange saker er det i tillegg et enstemmig kommunestyre som har sagt ja.
Da Høyres Steinar Pedersen ble ordfører var det på grunn av en avtale som ble inngått etter valget i 2019. Denne avtalen sikret han klubben selv om hans parti bare har 2 av 17 representanter.
I sommerpraten med Aust-Agder Blad sier han at han har satt i gang mye på det halvannet året han har vært ordfører, men at det er mye å fullføre og at innbyggerne har ikke sett resultatene ennå.
Er ikke det som har blitt satt i gang et resultat av flertallsavgjørelser som administrasjonen har effektuert, og ikke noe ordføreren har satt i gang?
I Høyres program og i flere leserinnlegg blir det snakket om å gjennomføre det som er vedtatt. Er det ordførerens jobb? I min verden er det Kommunedirektøren og hans stab som er ansvarlig for den praktiske gjennomføring av politiske vedtak,og kommunestyret som har ansvar for å følge med på at de blir gjennomført.
Hvis jeg skulle være så heldig å bli valgt til ordfører, så vil jeg bruke tid og energi på prosessene frem til en sak er vedtatt. Jeg vil sørge for at et samlet kommunestyre har et best mulig grunnlag til å fatte sine vedtak på.
Vi i Arbeiderpartiet vet at store utfordringer best løses i fellesskap og ikke av sterke menn alene. Vi vet at vi står sterkere sammen både i medgang og motgang.
John H. Johansen,
ordførerkandidat for Gjerstad Arbeiderparti.