Tore Valle er årets vinner av kulturprisen i Gjerstad kommune. Arkivbilde.
Tore Valle er årets vinner av kulturprisen i Gjerstad kommune. Arkivbilde.

Tore Valle er årets kulturprisvinner i Gjerstad!

En av bygdas ildsjeler for barn og unge, Tore Valle, ble i dag tildelt Gjerstad kommunes kulturpris for 2020

Prisvinneren ble narret til å møte på kveldens kommunestyremøte for å hjelpe til med det tekniske under weboverføringen av møtet. Lite ante han at han selv skulle være hovedpersonen ved innledningen til kommunestyrets siste møte for året.
 


Årets kulturprisvinner i Gjerstad, Tore Valle.
Foto: Astrid H. Bråten

Her er ordfører Inger Løites tale til prisvinneren:

- Vi er heldige som har så mange ildsjeler i bygda vår, mennesker som gjør en formidabel innsats for fellesskapet, på ulike arenaer. Vi er helt avhengig av frivillig innsats. Kommunen har ikke mulighet til å ivareta alt det viktige arbeidet lag- og foreninger og enkeltmennesker gjør. Det er vanskelig å tenke seg et samfunn uten den frivillige innsatsen.  I Gjerstad skjer det bl.a. gjennom idrettslag, korps, trial, jeger og fisk, ungdomsklubb og mye, mye mer. Hvert år legges det ned tusenvis av timer av frivillig, gratis og uselvisk innsats som på hvert sitt område bidrar til å skape et godt lokalsamfunn og dermed et godt liv for flere.

 

Jeg tror det er slik at all denne frivilligheten gir både dem som nyter godt av innsatsen og dem som yter innsatsen, en bedre tilværelse. Årets kulturprisvinner er et godt eksempel på nettopp det.

Årets prisvinner har vært delaktig i flere foreninger gjennom mange år. Han er en person som aldri sier nei og som har et ekstra stort engasjement for barn og unge.

Han har den egenskapen at han ser alle mennesker, behandler dem med respekt og på den måten opparbeider han seg fort tillit.  Det har han vist både gjennom arbeid med mennesker i jobbsammenheng og som frivillig.

Forslagsstilleren sier bl.a. dette om årets prisvinner:

Sitat: "Han har siden 1999 vært en av drivkreftene i Gjerstad skolekorps, han har blant annet vært materialforvalter, innkjøpsansvarlig, reparatør, vært sjåfør og turleder. En altmuligmann og en ekte ildsjel!

Han er fortsatt engasjert i arbeidet i Gjerstad skolekorps selv om hans egne barna er blitt voksne og har forlatt skolekorpset. Han mottar ingen godtgjørelse for det arbeidet han har utøvd på en så flott måte. Alt er ren og skjær gratisarbeid og dugnad. Musikanter og andre støttespillere i Gjerstad skolekorps ser opp til ham for den hjelpsomme og blide personen han er.

Han utøver sin kompetanse på et høyt nivå og med humor og stor glød. Han har aldri behov for å fremheve seg selv men er god på å gi alle andre ros og støtte.

Han er ingen “kjendisperson» i bygda, og det derfor jeg ønsker å foreslå ham som kandidat. Det er viktig å ta vare på og verdsette de personene som jobber i kulissene. Disse personene er like viktig, om ikke viktigere, som de som står i front og skinner.»  Sitat slutt.

 

-  Selv kjenner jeg prisvinneren godt, og det er helt riktig at han aldri sier nei hvis det er noen som spør om hjelp. Slik var det også da vi spurte han om «teknisk assistanse» her i kveld, sa Inger Løite før hun avslørte vinneren av årets kulturpris.
 

- Jeg beklager at vi lurte deg. Det er en stor glede og veldig fortjent at Gjerstad kommunes kulturpris 2020 går til deg, Tore, sa ordføreren og overrakte både diplom, gavesjekk og blomster til den verdige prisvinneren.

 

Vi gratulerer!

Flere saker

Det er meldt om ett nytt smittetilfelle av Covid-19 i Gjerstad. Illustrasjon: Depositphotos.com

Nytt smittetilfelle i Gjerstad

Jennifer Mulhern Granholm (t.h) har slekt fra Gjerstad. Fotomontasje: Torgrim Landsverk

President Biden velger energiminister med gjerstadblod i årene

Ordfører Inger Løite. Arkivbilde.

Oppdatert korona-info fra kommunen

Her kommer det snart en ny forretning i 1. etasje.

Nå får dette bygget nye eiere

Vassendgutane er igjen klare for Gjerstad LIVE. Arkivbilde

Satser på ny utgave av Gjerstad LIVE 1.mai i år

Tore og Bjørn i ferd med å produsere lavkarbo-pølser på Eurospar Brokelandsheia.

Eurospar Brokelandsheia introduserer "slankepølser"

Kim Akselsen har store planer for utvikling av næringsareal på Hestemyr i Risør.

Gjersdøling satser på næringsutvikling i Risør

Nå er det ekstra gode priser på materialpakker hos Gryting Trelast. Foto: Facebook.

Gryting Trelast har nyttårsrydding på lageret