Vanskelighetsgrad: 1 Tid: 10min
Dette er vel strengt tatt ikke matlaging, men det er mat, det er sunt også er det vanvittig godt! Vi spiser fisk 3-4 ganger i uka og det er like gjerne rå fisk som stekt og kokt. Del fisken i biter etter ønske (1 cm tykke er fint). Du kan bruke nesten all fisk av god kvalitet – jeg har her valgt ørretloin fra Lerøy, det er oppdrett med den er iallefall norsk – jeg har også brukt vill laks fra Mandalselva som Marcus og Jan Inge har fisket – bedre en det blir det neppe.
Tips: Om du er av de som er litt skeptisk til å spise rå fisk så kan du dyppe fisken i sausen og steke den raskt i pannen med litt smør på medium + varme (max 20 sek på hver side).
Del avokadoen i to, ta ut steinen og fjern skallet med en spiseskje. Del den i like tykke skiver som fisken. Spre all avokadoen ut på en tallerken og squeeze en hel lime over – da slipper du «brun» avokado.
Del en mango og kutt i biter – squeeze en lime over og tilsett en neve hakkede koriander og 1/2 finhakket chili.
Sausen: Rasp 2-3 cm ingefær i en bolle, tilsett 1 finhakket chili, skallet og saften fra 1 lime, 1/2 ts sesamolje (kan sløyfes), 1/2 ts riseddik, 1/2 ts fishsauce (kan sløyfes) og smak til med soyasaus ( ca 5cl). Topp med koriander og sesamfrø.
Dander fisken og avokadoen etter ønske og nyt et godt måltid med god samvittighet.
Drikketips: For å sette stemningen kan man ha thai øl, eller meksikansk øl – SIngha eller Corona. Lyst øl fungerer uansett fint. Som hvitt alternativ er det god med en frisk Sauvignon Blanc fra New Zealand eller kanskje en Chenin Blanc fra Sør Afrika:)