Politisk spill i forhandlinger etter valget skaper ofte engasjement. Illustrasjonsfoto.
Politisk spill i forhandlinger etter valget skaper ofte engasjement. Illustrasjonsfoto.

- Om folkeskikk og arroganse

- Hadde Senterpartiet blitt tilbudt ordføreren med støtte av Høyre etter valget hadde partiet ikke hatt det minste problem med å la Arbeiderpartiet seile sin egen sjø.
// Rune Hagestrand

Senterpartiets Kåre Dalane er skuffet over Arbeiderpartiet etter valget, og kaller sin siste koalisjonspartner arrogante, med mangel på folkeskikk.
 

Politiske «krumspring» etter kommunevalg glemmes tydeligvis fort. I 2011 gjorde Høyre i Gjerstad et godt valg og Senterpartiet vedtok på et medlemsmøte etter valget at de ønsket å støtte meg som ordfører for en ny periode med borgerlig samarbeid. Dette ble bl.a. publisert i Aust-Agder Blad 19. september 2011. 

Etter å ha gått ut i media med en slik bekreftelse, ble det så jobbet i kulissene i Senterpartiet for å få Arbeiderpartiet med på å ta til takke med varaordføreren. Glemt var alt samarbeid på borgerlig side gjennom en årrekke. Her var det ordførervervet alt handlet om. Partiet ville være i posisjon i begge alternativene. Resten er historie. Jeg har for lengst lagt dette bak meg, men når Dalane rører opp i grauten og kritiserer prosessen i forhandlingene etter årets valg hadde det vært interessant å vite hva han synes om partiets egen prosess etter valget i 2011.

Så til årets valg.

Hadde Senterpartiet blitt tilbudt ordføreren med støtte av Høyre etter valget hadde partiet ikke hatt det minste problem med å la Arbeiderpartiet seile sin egen sjø. Hvem hadde da vært arrogante?

Om noen er misfornøyd etter forhandlingene i Gjerstad etter årets valg er det samtidig også noen som er godt fornøyd med den nye samarbeidskoalisjonen. De tre partiene AP, H og FrP representerer tross alt et stort flertall av stemmene ved valget. I tillegg har KrF fått godt betalt for sitt ene mandat med en plass i forrmannskapet.

Det er forståelig å være skuffet når ting ikke gikk helt etter planen, men å trekke arroganse og folkeskikk inn i debatten burde Senterpartiet være det aller siste partiet i bygda til å gjøre.

Om fire år er det nytt kommunevalg, der noen blir fornøyd og andre misfornøyd etter at kabalen er lagt. Det er faktisk det eneste som er 100% sikkert i lokalpolitikken.

I skrivende stund ser jeg at en tidligere kommunepolitiker med lang erfaring fra kommunestyre og formannskap, Elsa May Masdalen, også er på banen i AAB. Ifølge henne har hun sjelen sin i Arbeiderpartiet, der hun også er medlem. Likevel stemte hun på Senterpartiet ved årets kommunevalg. Med dette bakteppet kritiserer hun partiet hun IKKE har stemt på (Ap) for arroganse ved å inngå samarbeid med Høyre og Frp.  Forstå det den som kan. 

 

Rune Hagestrand.

Flere saker

Moe Odin er nyvalgt medlem i travsportens Hall Of Fame

Moe Odin innlemmet i travsportens Hall Of Fame!

Ordfører Inger Løite

Vil tilby kommunal koronastøtte til lokale bedrifter

Varaordfører Steinar Pedersen.

Foreslo to nye tiltak i kommunestyremøtet

8 idrettsstipender til unge talenter i Agder

 Nils Harald Reiersen i Den Lille Dyrehage.

- Tusen takk i en krevende tid!

Gratis studietilbud hos Universitetet i Agder

Gapahuken ved Sigderdammen. Foto: Gjerstad JFF

Gjerstad JFF med nye lavterskeltilbud til familier

Foto: Gjensidigestiftelsen.no

Vil du glede barn og unge med en aktivitet i sommer?