Sammen med min svoger, Lars, er jeg på rundtur i Asia for å sjekke ut ulike former for «streetfood», altså gatemat som blir laget der og da.
Vi hadde en lignende tur for tre år siden, til Ho Chi Min-byen i Vietnam og Delhi i India. Det falt såpass godt i smak at vi helt siden den gang bestemte oss for å ta en ny tur når pandemien var over. Vi har begge sansen for å teste ut ulike matretter som ikke er helt «A4».
Etter en reise på litt over et døgn fra avreise til vi var framme i Manila på Filippinene, riktignok uten bagasje, var tiden inne for å teste ut det lokalbefolkningen hadde å by på i hovedstaden Manila.
Den første oppgaven gikk til Lars, som for tre år siden feiget ut i Vietnam og jeg måtte i stedet spise to Balut-egg da han ikke var i modus for denne manneprøven. Denne gangen var eggene finere tilberedt, med chili- og soyasaus i en liten form. Men fortsatt er det altså et befruktet andeegg med et embryo i, og samtidig Filippinenes nasjonalrett.
Ildprøven ble bestått med glans, og dermed var turen i gang på ordentlig!
Etter dette har det blitt smakt på ulike former for dim-sum, kyllingvinger fra styrke 0-100 og griseknoker à la Manila. Vi har også smakt grisekjøtt i ulike grillede varianter og noen kruttsterke «jalapeño poppers»
Spesielt dimsum-retten Siomai som vises på hovedbildet var elstra smakfull. Nudelposer med kjøttfyll, sprøstekt hvitløk, soya og chilisaus på toppen. Aldeles nydelig, og skal garantert prøves minst en gang til før vi reiser herfra.
Etter første dagen her av tre, gir byen med ca 25 millioner innbyggere et inntrykk av å være en svært kaotisk by, med høy lyd og krav til oppmerksomhet, spesielt i trafikken. Den er helt vill!
I morgen, søndag, skal vi på forhåndsbestilt guidet tur på ulike streetfood-steder, der vi skal smake på landets mest populære spesialiteter. Det blir forhåpentligvis bli en artig opplevelse.
Har dere lyst til å høre mer fra turen kan det hende det kommer noen oppfølgere. En komplett bildeserie får vi heller legge etter vi kommer hjem.
Til andre «foodies» der ute: Det er det bare å gå for det!