Arne Thomassen er Høyres fylkesordførerkandidat i Agder. Foto: Mona Hauglid.
Arne Thomassen er Høyres fylkesordførerkandidat i Agder. Foto: Mona Hauglid.

- Høyre garanterer fritt skolevalg og et skoletilbud i hele Agder

- Høyre garanterer at alle skolene i Agder skal beholdes samtidig som elevene skal få muligheten til å bestemme mer selv.
// Arne Thomassen, fylkesordførerkandidat for Høyre i Agder.

For Høyre vil alltid elevene gå først i skolen, vi ønsker å lytte på hva som er viktig for de og hvordan vi kan tilrettelegge skolegangen best mulig for de. Vi vil skape en skole for elevene og ikke motsatt. Derfor vil vi gi elevene muligheten til å velge hvilken skole de skal gå på, og vil ikke tvinge dem til å gå på nærskolen om de ønsker noe annet.

 

I dag er det flere fylker som er lett sammenlignbare med Agder, som Arbeiderpartistyrte Sogn og Fjordane og Finnmark som har fritt skolevalg. Resultatet er at elevene får større valgfrihet og muligheten til å velge om de vil gå på skole i nærmiljøet sitt eller en annen skole med et nytt miljø. De aller fleste søker på nærskolen sin, og kommer inn der. Men vi i Høyre vil ikke ha en skole bare for flertallet, vi vil ha en skole for alle. Fritt skolevalg sikrer dette, ved at de elevene som kanskje ikke passer inn i miljøet der de bor, blir mobbet eller ønsker nye omgivelser skal få muligheten til det. Dette gjelder ikke mange, men for de det gjelder kan det bety forskjellen på om de fullfører skolen, eller ikke.

 

Arbeiderpartiet presterer gang på gang å snakke om hvordan fritt skolevalg vil ødelegge distriktene, basert på ren synsing. Resultatene viser at en desentralisert skolestruktur som vi har i Agder er fullt forenlig med et fritt skolevalg. Om Gro Bråten ikke tror oss kan hun ringe sine kollegaer i Sogn og Fjordane eller Finnmark og sjekke hvor mange distriktskoler som er blitt lagt ned som følge av deres politikk.

 

Agder Høyre tror virkelig på alle skolene i Agder, som hver og en har sine unike kvaliteter som gjør at de er attraktive for elevene våre. Vi garanterer derfor å beholde alle skolene i Agder, samtidig som elevene skal få muligheten til å bestemme mer selv.

 

For Høyre er et Agder med muligheter for alle, et Agder hvor hver enkelt elev kan velge hvilken skole de vil gå på og nå sine drømmer. Der Arbeiderpartiet vil begrense elevene vil vi gi dem mer frihet over egen hverdag. For det skal ikke være foreldrenes inntekt eller postnummer som bestemmer fremtiden til våre barn!

 

Arne Thomassen

Fylkesordførerkandidat Agder Høyre

Flere saker

Håvard S. Winterkjær ble beste gjersdøling i NM med en flott 9.plass på sprinten. Foto: GIL

Håvard best av våre under NM i rulleskiskyting

Ordfører Inger Løite stod for den offisielle åpnngen av Torbjørnshall lørdag ettermiddag.

Ordførerens åpningstale

Jens-Jacob Aasbø trollbandt publikum under åpningen av Torbjørnshall lørdag ettermiddag.

Hør Jens-Jacobs kåseri fra Torbjørnshall

Movember-gjengen deltok med to sanger i ettermiddagens åpningsshow

Torbjørnshall er åpnet!

Sørlandet Rekruttering er etablert i nye kontorer på Brokelandsheia.

Nytt firma etablert på Brokelandsheia

Ingebrigt Sørbø (67) er nybakt verdensmester i hopp.

Ordføreren overrakte blomster til verdensmesteren

Det blir besøk på motormuseumet på Moe i løpet av turen. Foto: Astrid Haukenes Bråten.

Søndag: Fellestur på roteveien langs østsiden av Gjerstadvannet

Mot Ormfjell. Foto: Anne Gunn Østerholt.

Onsdag: Tur til Ormfjell i Nissedal