Bloggen «Anettes kaker» har en rekke gode oppskrifter på søte fristelser.
For «sjokoholikere» må denne kaken være noe av det beste man kan tenke seg. Her kommer oppskriften:
- 6 egg
- 300 g sukker
- 200 g smør
- 75 g kokesjokolade
- 200 g hvetemel
- 1,5 ts bakepulver
- 1,5 ts vaniljesukker
Visp eggedosis av egg og sukker. Smelt sammen smør og sjokolade, og bland det med eggedosisen. Sikt i det tørre.
Stekes i 2 former på 20 cm, nederst i ovnen på 180 grader i ca 33-35 minutter.
Krem:
- 6 egg
- 3 dl kremfløte
- 270 g sukker
- 380 g smør
- 2 ts vaniljesukker
- 150 g kokesjokolade
Kok opp egg, kremfløte og sukker mens du hele tiden rører godt. Ha i resten, og rør til det er smeltet. Settes kaldt, ca 6 timer. Pisk opp kremen når den er helt kald, ikke pisk for lenge!
Del hver kake i to, slik at den totalt blir i fire lag. Ha litt krem mellom lagene, og resten rundt.
Som pynt smelt en plate kokesjokolade med litt smør i (så den ikke blir helt hard når den stivner). La den kjøles ned såpass at den ikke stivner, og sprøyt den rundt kanten på kaka, slik at noe også renner ned langs kanten. Pynt med ulik sjokoladesnop, som kokosboller, Kinderegg, marsipanbrød, Kvikk Lunch, Firkløver, Mokkabønner, Daimstrøssel og annet småtteri av sjokolade.
Bør lages dagen før servering så den får stå og trekke.
Kilde: Anettes kaker