Ordfører Inger Løite. Arkivbilde.
Ordfører Inger Løite. Arkivbilde.

Statusrapport på smittesituasjonen i Gjerstad

Ordfører Inger Løite har følgende informasjon å meddele om smittesituasjonen i Gjerstad pr. 30.august.

- Vi har pr. i dag 15 smittede i kommunen. Jeg har ikke et eksakt antall i karantene nå, for noen er allerede ferdig med karantenetiden etter første utbruddet. Det har blitt testet hele forrige uke til og med søndag.

 

Selv om smittetallet har gått opp både på landsbasis og i Gjerstad så tåler vi mer smitte fordi de fleste eldste og de i risikogrupper er fullvaksinert. Færre blir alvorlig syke og andelen sykehusinnleggelser er lav selv om smittenivået er høyt.
Men, vi må også huske på at alle ennå ikke er fullvaksinert og at vaksinen ikke gir 100 % beskyttelse. Helsemyndighetene ber oss fortsatt følge de råd som hindrer smitten i å spre seg og minner oss på at meteren fortsatt gjelder. Det er jo slik at med én vaksinedose er man godt beskyttet mot alvorlig sykdom, men først etter andre dose er sjansen for å smitte andre lav. Uansett om du har fått en, to eller ingen vaksinedoser er det viktig at du følger de kjente rådene, vask hendene, hold avstand til andre, hold deg hjemme og test deg dersom du føler deg litt syk.

 

Regjeringen planlegger for gjenåpning til nivå 4 som tidligere dersom ikke noe endrer seg dramatisk, men presiserer at det er data og ikke dato som styrer tempoet i gjenåpningen. Alt dette er antakelig ganske kjent for de fleste og vi har ingen lokale tiltak/forskrifter i Gjerstad på nåværende tidspunkt. Det er de sentrale råd som fortsatt gjelder.

 

Konfirmasjoner
Noen er usikre når det gjelder forestående konfirmasjonsselskap. Følger man gjeldende råd betyr det kan ha 20 gjester i tillegg til dem du allerede bor og at de gjestene som er fullvaksinert ikke regnes med i tellingen av gjester. Dersom du skal ha konfirmasjonen på offentlig sted (leid/lånt lokale) kan man samle flere, inntil 100 gjester, men da telles også de fullvaksinerte med.

 

Brokelandsheiadagene
Jeg har også fått noen henvendelser fra folk som bekymrer seg for smitte under markedsdagene på Brokelandsheiadagene. Erfaringer gjort fra Arendalsuka, viser at det ikke er oppstått smitte som kan kobles til dette arrangementet. Utearrangementer er naturlig nok tryggere enn innendørs arrangementer. Da arrangøren av markedsdagene også har tilrettelagt for godt smittevern, er jeg overbevist om at vi alle kan kose oss på markedsdager igjen.
 

 

Inger Løite
ordfører i Gjerstad.

Flere saker

Ordfører Inger Løite delte ut premier til vinnerlaget fra 7. klasse, som vant pizza til hele klassen.

Kreative ungdommer på Abel skole

På lørdag er det klart for årets Gjerstadmarsj. Illustrasjon: Depositphotos.com

Gå Gjerstadmarsjen på lørdag

Apotek1 på Brokelandsheia. Arkivbilde.

Venter vaksineboom på apoteket

Mikkel fra Broiler tester ut eksklusive grillspyd fra Eurospar Brokelandsheia.

Mikkel fra Broiler testet ut gourmetkjøtt fra Tore & Co

3 av 4 deltakere fra Gjerstad i NM-rulleskiskyting på Lillehammer denne helgen. Foto: GIL

NM i rulleskiskyting på Lillehammer

Har du lyst til å spille med denne gjengen? Bli med 16. og 17. oktober. Foto: Privat.

Har du lyst til å spille/synge i band?

Små og store idrettsutøvere kan igjen starte opp med vanlige treninger og konkurranser igjen. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

- Hurra, idretten har gjenåpnet!

149 abonnenter på det kommunale vannverket i Gjerstad har ikke installert vannmåler. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

149 abonnenter i Gjerstad har fortsatt ikke installert vannmåler