Kommunestyret i Gjerstad. Arkivbilde.
Kommunestyret i Gjerstad. Arkivbilde.

Får spørsmål om støtte til idrettstalenter i kveldens møte

Bør kommunen bidra med økonomisk støtte til unge idrettstalenter? Dette vil ordfører Inger Løite svare på i kveldens kommunestyremøte. Se møtet på web-TV fra kl. 18.30.

Undertegnede har sendt inn et spørsmål til behandling i "innbyggernes spørretime" under kveldens kommunestyremøte. Her er utfordringen ordføreren er bedt om å svare på:

 

"Gjerstad har mange dyktige idrettstalenter. Vi ser stadig at flere av våre syklister, skyttere og skiskyttere hevder seg langt oppe i store nasjonale konkurranser.

Å kunne spise kirsebær med norgeseliten er krevende på mange måter. I tillegg til å bruke utallige timer til trening, medfører satsingen en stor økonomisk belastning, ikke minst for foreldrene. Kostbart utstyr må til for å hamle opp med konkurrentene i tillegg til betydelige reisekostnader en rekke helger i året.

Gode idrettsresultater blir lagt merke til, langt utover bygdas grenser. Det er ikke sjelden jeg får høre hvor mange dyktige unge idrettsutøvere vi har i Gjerstad. Det gjør meg naturligvis ekstra stolt av å være gjersdøling. I fjor ble to av dem til og med tildelt fylkeskommunale stipender.

Jeg savner imidlertid noe mer kommunalt engasjement for våre talenter. Det er viktig for kommunen å ha gode ambassadører.

Uten sammenligning for øvrig, hvor mange utenfor vårt eget fylke hadde hørt om Froland før Marte Olsbu Røiseland begynte å hevde seg på landslaget i skiskyting? Hun er nok ikke den eneste grunnen til at kommunen opplever en kraftig vekst for tiden, men har nok uansett bidratt til den positive utviklingen.

I Gjerstad må vi konkurrere mot det stadig økende magnetfeltet i byene. Å etablere seg på landsbygda er ikke lengre like attraktivt. Befolkningstallet i Gjerstad er derfor truet i årene som kommer.

For å bekjempe denne trenden trenger Gjerstad bl.a. å satse på omdømmebygging.  Å støtte opp om våre unge idrettstalenter vil kunne gi god effekt på litt sikt. Ekstra gode idrettsutøvere bidrar til økt interesse for andre til å starte opp med idrett. Dette er positivt i et folkehelseperspektiv.

Mitt spørsmål til ordføreren er derfor:

Vil ordføreren ta et initiativ til en årlig kommunal talentutvikling i form av stipender eller en søkbar pott til fordeling for unge talenter i Gjerstad?"

Rune Hagestrand.

Flere saker

Fremtiden blir mer og mer digital. Illustrasjonsbilde: Østre Agder Sparebank.

Østre Agder Sparebank lanserer digitale betalingskort

Det ble en tøff fight i melkespannholding som avgjorde kampen mellom kveldens utfordrere i Farmen. Skjermdump: TV2

Per Gunvald er med videre i Farmen

Åse Torill Sørbø (innfelt sammen med sin mann Isak) vant 100 000 kroner i ettermiddag. Foto: Facebook.

Åse Torill vant 100 000 i Facebook-lotto!

SIGNERER AVTALE: Fra venstre, Peter Fellman, direktør for Di-gruppen, Trond Valle fra Estate Media, Peter Lingmerth, sjef for Fastighetsnytt og Anders Eriksson fra Bonnier News. Foto: Marte Gjærde/Estate Media

Trond Valle selger livsverket til svensk mediegigant

Hvilke to av disse tre utfordrerne som blir med videre avgjøres i kveld. Foto: TV2

I kveld avgjøres Per Gunvalds videre skjebne i Farmen

Per Vetle Kals starter opp trenervirksomhet på Moe Gård neste år. Arkivbilde.

Flytter hjem til Gjerstad og starter egen trenervirksomhet

Per Gunvald Haugen er klar for Farmen!  Foto: Privat

TV2 bekrefter at Per Gunvald blir Farmen-utfordrer

Gjerstad ligger på 3. plass i Agder i gjennomsnittlig innsamlet beløp pr. innbygger. Skjermdump: Giverstafett.no

Gjerstads innbyggere blant de rauseste i fylket