Tor Kjetilson Moe satser nordisk i nytt konsern.
Tor Kjetilson Moe satser nordisk i nytt konsern.

Bygger nordisk utstyrskonsern fra Gjerstad

Gjerstad Products satser offensivt for å skape et ledende nordisk konsern innen utstyr til anleggsbransjen med etablering av Construction Equipment Group.

 

Flere ledende selskaper i bransjen har allerede signert intensjonsavtaler for å bli med på reisen. 

- Vi er i en bransje som fortsetter å konsolidere. De små blir kjøpt opp av de store, eller de forsvinner fordi konkurransen blir for hard. Gjerstad Products sto etter hvert overfor et nærmest eksistensielt, strategisk valg; «spise eller bli spist». Vi valgte det første, og har nå lagt en strategi om oppkjøp og organisk vekst. Gjennom et større konsern vil vi kunne tilby våre kunder flere og stadig bedre produkter og god service, forteller daglig leder og eier Tor Kjetilson Moe.

Construction Equipment Group
Gjerstad Products AS ble opprinnelig etablert som Gjerstad Mekaniske Verksted AS av Tor Kjetilson Moes far, Kjetil Moe, i 1964. I dag er selskapet markedsleder på utstyr til anleggsmaskiner i Norge. Selskapet har også virksomheter i Sverige og Finland, og styrer mot en omsetning på over 200 millioner kroner i 2021. Dette inkluderer også leveranser utenfor Skandinavia generelt og med stor vekst i USA spesielt. Construction Equipment Group blir navnet på holdingselskapet i det nye nordiske konsernet, fortsatt med hovedkontor i Gjerstad.

– Vi har en fantastisk gjeng med ansatte i Gjerstad. Gjennom årenes løp har organisasjonen bidratt til at Gjerstad har blitt en sterk merkevare og en bedrift med god lønnsomhet og store muligheter foran seg. Nå skal vi videre, og vi ønsker å ta posisjonen som en ledende, nordisk totalleverandør innen vårt felt til bygg- og anleggsbransjen. Dette innebærer også videre vekst innen drivstofftanker og energiløsninger samt en liten andel landbruksutstyr. Konsernstrukturen blir enkel. Gjerstad og de øvrige merkevarene vil leve hvert sitt liv der de jobber for å styrke sine respektive markedsposisjoner og lønnsomhet, forteller Moe.
 

Oppkjøp blir sentralt i selskapets ambisiøse vekststrategi. For å muliggjøre satsningen, har virksomheten inngått partnerskap med Explore Equity, som nylig er kommet ombord og er med i den videre satsningen. – Construction Equipment Group har allerede signert tre intensjonsavtaler og regner med å kunne lansere flere avtaler i tiden fremover, røper Tor Kjetilson Moe.

 

Stort potensiale
Den daglige lederen tror det er mulig å skape fordeler med den nye konsernstrukturen; særlig innen produksjon, logistikk, salg og administrasjon. Kombinert med økt volum og effektiv kostnadsbase, vil konsernet ytterligere kunne styrke sin konkurransekraft og lønnsomhet til beste for kunder, ansatte og eiere.

- Til kundene våre kan vi tilby et enda bredere produktspekter, samtidig som vi fremdeles skal ha stålfokus på kvalitet, leveringspresisjon og konkurransedyktige priser. For våre ansatte betyr dette enda tryggere arbeidsplasser kombinert med spennende utfordringer og hardt arbeid. Vi er alle stolte, og veldig motiverte, avslutter Tor Kjetilson Moe.

Flere saker

Ordfører Inger Løite

Video: Ordføreren informerer om retningslinjene for nasjonaldagen

Fra veien mellom Korsen og Sandåkerhølen. Foto: Lasse Moen Sørensen, Agder fylkeskommune

Innstiller på utbedring av Auslandsveien i 2022

Økonomisjef i Gjerstad kommune, Espen Grimsland. Arkivbilde.

- Hva hadde Gjerstad vært uten store og viktige investeringer?

Torbjørn Urfjell. Arkivbilde

Torbjørn Urfjell har fått ny direktørstilling i Oslo

HM. Kong Harald fikk en rundtur med snutebussen til Henning Aasbø i 2015. Arkivbilde.

Sørger for "kongetransport" av eldre i 17.mai-toget

Er du mellom 16 og 18 år, og har lyst på en sommerjobb i Gjerstad kommune?  Foto: Astrid H. Bråten

Ledige sommerjobber for ungdom

Økte råvarepriser gir bedre muligheter for lønnsom skogsdrift. Foto: AT Skog

Økende potensial for skogsdrift i Gjerstad.

Einar Bilstad fra Foss Eik Mek. verksted og Tor Kjetilson Moe i CEG.  Foto: Privat.

CEG kjøper Foss-Eik Mek Verksted AS