Tor Kjetilson Moe satser nordisk i nytt konsern.
Tor Kjetilson Moe satser nordisk i nytt konsern.

Bygger nordisk utstyrskonsern fra Gjerstad

Gjerstad Products satser offensivt for å skape et ledende nordisk konsern innen utstyr til anleggsbransjen med etablering av Construction Equipment Group.

 

Flere ledende selskaper i bransjen har allerede signert intensjonsavtaler for å bli med på reisen. 

- Vi er i en bransje som fortsetter å konsolidere. De små blir kjøpt opp av de store, eller de forsvinner fordi konkurransen blir for hard. Gjerstad Products sto etter hvert overfor et nærmest eksistensielt, strategisk valg; «spise eller bli spist». Vi valgte det første, og har nå lagt en strategi om oppkjøp og organisk vekst. Gjennom et større konsern vil vi kunne tilby våre kunder flere og stadig bedre produkter og god service, forteller daglig leder og eier Tor Kjetilson Moe.

Construction Equipment Group
Gjerstad Products AS ble opprinnelig etablert som Gjerstad Mekaniske Verksted AS av Tor Kjetilson Moes far, Kjetil Moe, i 1964. I dag er selskapet markedsleder på utstyr til anleggsmaskiner i Norge. Selskapet har også virksomheter i Sverige og Finland, og styrer mot en omsetning på over 200 millioner kroner i 2021. Dette inkluderer også leveranser utenfor Skandinavia generelt og med stor vekst i USA spesielt. Construction Equipment Group blir navnet på holdingselskapet i det nye nordiske konsernet, fortsatt med hovedkontor i Gjerstad.

– Vi har en fantastisk gjeng med ansatte i Gjerstad. Gjennom årenes løp har organisasjonen bidratt til at Gjerstad har blitt en sterk merkevare og en bedrift med god lønnsomhet og store muligheter foran seg. Nå skal vi videre, og vi ønsker å ta posisjonen som en ledende, nordisk totalleverandør innen vårt felt til bygg- og anleggsbransjen. Dette innebærer også videre vekst innen drivstofftanker og energiløsninger samt en liten andel landbruksutstyr. Konsernstrukturen blir enkel. Gjerstad og de øvrige merkevarene vil leve hvert sitt liv der de jobber for å styrke sine respektive markedsposisjoner og lønnsomhet, forteller Moe.
 

Oppkjøp blir sentralt i selskapets ambisiøse vekststrategi. For å muliggjøre satsningen, har virksomheten inngått partnerskap med Explore Equity, som nylig er kommet ombord og er med i den videre satsningen. – Construction Equipment Group har allerede signert tre intensjonsavtaler og regner med å kunne lansere flere avtaler i tiden fremover, røper Tor Kjetilson Moe.

 

Stort potensiale
Den daglige lederen tror det er mulig å skape fordeler med den nye konsernstrukturen; særlig innen produksjon, logistikk, salg og administrasjon. Kombinert med økt volum og effektiv kostnadsbase, vil konsernet ytterligere kunne styrke sin konkurransekraft og lønnsomhet til beste for kunder, ansatte og eiere.

- Til kundene våre kan vi tilby et enda bredere produktspekter, samtidig som vi fremdeles skal ha stålfokus på kvalitet, leveringspresisjon og konkurransedyktige priser. For våre ansatte betyr dette enda tryggere arbeidsplasser kombinert med spennende utfordringer og hardt arbeid. Vi er alle stolte, og veldig motiverte, avslutter Tor Kjetilson Moe.

Flere saker

Boligbrann i Gjerstadveien, men ikke i Gjerstad kommune

Ferrari 812 GTS Spider Superfast - blir å se på Brokelandsheia 3.-5. september.

Ferrari 812 GTS Spider Superfast til Brokelandsheia 3.-5. september

Bandet Bergtatt kommer på besøk til årets Møllafestival. Foto: Facebook.

Bergtatt til Møllafestivalen

Vaksineringstakten i Gjerstad øker de nærmeste ukene. Illustrasjon: Depositphotos.com

Nå blir det fart på vaksineringen i Gjerstad!

Elisabeth Aarsæther. Foto: DSB

Ekstremvær og ekstremisme

Fra Møllafestivalen 2020. Foto: Møllafestivalen

Forberedelsene er i gang til årets Møllafestival

Gjerstad kommune informerer om vaksinasjonsplanen framover. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Oppdatert informasjon fra kommunen om vaksinering

Om litt over en uke åpner sommer-OL i Tokyo. Illustrasjon: Depositphotos.com

Her er aktuelle TV-tidspunkter under OL i Tokyo