Skolekorpsene i Gjerstad og Risør fikk to solide gavesjekker fra Sparebanken Sør
Skolekorpsene i Gjerstad og Risør fikk to solide gavesjekker fra Sparebanken Sør

Skolekorpsene i Gjerstad og Risør fikk uventet gave

Det var som søt musikk i ørene på unge musikanter da Sparebanken Sør dukket opp på Musikkens hus i Risør med to store sjekker mandag ettermiddag.

For Risør skolemusikkorps fikk overlevert 35 000 kroner mens Gjerstad skolekorps fikk 20 000 kroner. Det fikk korpsene til å spontant kvittere med flere melodier.

– Skolemusikken er så viktig, og hva hadde 17. mai vært uten skolekorpsene. Så det er ikke tilfeldig at vi kommer med denne gaven nå, sier banksjef Heidi A. Simonsen i risøravdelingen av Sparebanken Sør.

2,5 millioner til korpsene
Det hele har sin bakgrunn i at Sparebanken Sør totalt har bestemt å bruke totalt 2,5 millioner kroner på aktive korps der hvor banken har kontorer. Dermed kom både Risør og Gjerstad med på tildelingen.

– Vi ønsker å gi en håndsstrekning til skolekorpsene, som for en stor del drives på dugnad. Det at gavene blir forskjellige skyldes at gavens størrelse avhenger av antallet aktive i korpsene, sier Simonsen.

 

Blant tingene Sparebanken Sør ser for seg at pengene kan gå til finner man utskifting av gamle instrumenter og supplering av uniformer. I Risør skolemusikkorps kan man fortelle at korpsturer også er en stor utgiftspost man trenger penger til.

– Jeg ble veldig overrasket da banken ringte. Det blir styret som skal bestemme hvordan vi skal bruke gaven. Vi er i hvert fall veldig glad for å få disse pengene fra banken, sier Alle Podine, som er fersk leder i Risør skolemusikkorps.

 

Klare til nasjonaldagen
Delegasjonen fra banken fikk under besøket bekreftet at skolekorpsene er i rute foran årets nasjonaldag. Etter samlingen på Musikkens Hus bar det ut i gatene i henholdsvis Risør og på Brokelandsheia for å marsjere for de unge musikantene.
– Vi er klare for 17. mai, og Risør skolemusikkorps skal spille i barnetoget og borgertoget, forteller Podina. Hun kan samtidig berolige de som tror at ungene i korpset ikke rekker annet enn å spille hele dagen, at det ikke lengre er tilfelle.
– Det blir en del skifting inn og ut av korpsuniformen til de to togene, men de får også litt fritid i løpet av dagen. Så det er ikke like mye som før, avslutter hun.

Flere saker

Eikelands Verk

Aktivitetsdager på Eikelands Verk

Ordførerkandidatene Halvard Skaaland (Frp), Inger Løite (Ap), Steinar Pedersen (H), Gro Eskeland (Sp) og Tone Strat (KrF) imponerte med god kakekunst.

Tone Strat vant "Kakebakekrigen"

Zainab Yousefi holdt tale for dagen.

Sterk 17.maitale i Gjerstad

Det var folksomt på plassen utenfor Gjerstad skole i ettermiddag.

Bilder fra feiringen i Gjerstad

Fra årets 17.maitog i Gjerstad

Gratulerer med dagen!

Solås Solstudio åpner på Fiane 20. mai. Illustrasjonsbilde.

Solås Solstudio åpner 20. mai

Chris Medina kommer til Brokelandsheia 31. august

Chris Medina til Brokelandsheia

Leirduesti på Solem skytebane 25. mai