Skolekorpsene i Gjerstad og Risør fikk to solide gavesjekker fra Sparebanken Sør
Skolekorpsene i Gjerstad og Risør fikk to solide gavesjekker fra Sparebanken Sør

Skolekorpsene i Gjerstad og Risør fikk uventet gave

Det var som søt musikk i ørene på unge musikanter da Sparebanken Sør dukket opp på Musikkens hus i Risør med to store sjekker mandag ettermiddag.

For Risør skolemusikkorps fikk overlevert 35 000 kroner mens Gjerstad skolekorps fikk 20 000 kroner. Det fikk korpsene til å spontant kvittere med flere melodier.

– Skolemusikken er så viktig, og hva hadde 17. mai vært uten skolekorpsene. Så det er ikke tilfeldig at vi kommer med denne gaven nå, sier banksjef Heidi A. Simonsen i risøravdelingen av Sparebanken Sør.

2,5 millioner til korpsene
Det hele har sin bakgrunn i at Sparebanken Sør totalt har bestemt å bruke totalt 2,5 millioner kroner på aktive korps der hvor banken har kontorer. Dermed kom både Risør og Gjerstad med på tildelingen.

– Vi ønsker å gi en håndsstrekning til skolekorpsene, som for en stor del drives på dugnad. Det at gavene blir forskjellige skyldes at gavens størrelse avhenger av antallet aktive i korpsene, sier Simonsen.

 

Blant tingene Sparebanken Sør ser for seg at pengene kan gå til finner man utskifting av gamle instrumenter og supplering av uniformer. I Risør skolemusikkorps kan man fortelle at korpsturer også er en stor utgiftspost man trenger penger til.

– Jeg ble veldig overrasket da banken ringte. Det blir styret som skal bestemme hvordan vi skal bruke gaven. Vi er i hvert fall veldig glad for å få disse pengene fra banken, sier Alle Podine, som er fersk leder i Risør skolemusikkorps.

 

Klare til nasjonaldagen
Delegasjonen fra banken fikk under besøket bekreftet at skolekorpsene er i rute foran årets nasjonaldag. Etter samlingen på Musikkens Hus bar det ut i gatene i henholdsvis Risør og på Brokelandsheia for å marsjere for de unge musikantene.
– Vi er klare for 17. mai, og Risør skolemusikkorps skal spille i barnetoget og borgertoget, forteller Podina. Hun kan samtidig berolige de som tror at ungene i korpset ikke rekker annet enn å spille hele dagen, at det ikke lengre er tilfelle.
– Det blir en del skifting inn og ut av korpsuniformen til de to togene, men de får også litt fritid i løpet av dagen. Så det er ikke like mye som før, avslutter hun.

Flere saker

Siri Bjellerås har startet sin egen honningproduksjon på Ulltveit Gård i Gjerstad.

Lokal honning til salgs på Bankplassen Kaffe og Skroll

Evie Katrine Lønne i Gamlestaua i Egddalen. Foto: Privat.

Fikk 59000 til restaurering av Gamlestaua i Egddalen

Steinar Bergstøl Andersen. Foto: Vest-Agder fylkeskommune.

- Vi vil gjøre Agder mer attraktivt!

Kontorstolkonkurransen under Brokelandsheiadagene kan fort bli en lønnsom affære. Illustrasjonsfoto.

Kontorstolrace kan ta deg til Bali

Stea i Egddalen fremstår nå som en av bygdas fineste badeplasser, etter stor innsats fra ildsjeler i nabolaget.

Flotte badeforhold i øvrebygda

Det er ikke noe å si på utstikten i Enghola boligfelt. Foto: Ole A. Løite.

Selger de to første tomtene til halv pris

Moe Tyr var helt suveren på Jarlsberg i ettermiddag.

Moe Tyr uten konkurranse på Jarlsberg

Gjerstads deltakere traff på tre eliteløpere i Kristiansand fredag kveld. Foto: Ånon Ausland.

Fire gjersdølinger er klare for skifestival i Kr.sand lørdag