Skolekorpsene i Gjerstad og Risør fikk to solide gavesjekker fra Sparebanken Sør
Skolekorpsene i Gjerstad og Risør fikk to solide gavesjekker fra Sparebanken Sør

Skolekorpsene i Gjerstad og Risør fikk uventet gave

Det var som søt musikk i ørene på unge musikanter da Sparebanken Sør dukket opp på Musikkens hus i Risør med to store sjekker mandag ettermiddag.

For Risør skolemusikkorps fikk overlevert 35 000 kroner mens Gjerstad skolekorps fikk 20 000 kroner. Det fikk korpsene til å spontant kvittere med flere melodier.

– Skolemusikken er så viktig, og hva hadde 17. mai vært uten skolekorpsene. Så det er ikke tilfeldig at vi kommer med denne gaven nå, sier banksjef Heidi A. Simonsen i risøravdelingen av Sparebanken Sør.

2,5 millioner til korpsene
Det hele har sin bakgrunn i at Sparebanken Sør totalt har bestemt å bruke totalt 2,5 millioner kroner på aktive korps der hvor banken har kontorer. Dermed kom både Risør og Gjerstad med på tildelingen.

– Vi ønsker å gi en håndsstrekning til skolekorpsene, som for en stor del drives på dugnad. Det at gavene blir forskjellige skyldes at gavens størrelse avhenger av antallet aktive i korpsene, sier Simonsen.

 

Blant tingene Sparebanken Sør ser for seg at pengene kan gå til finner man utskifting av gamle instrumenter og supplering av uniformer. I Risør skolemusikkorps kan man fortelle at korpsturer også er en stor utgiftspost man trenger penger til.

– Jeg ble veldig overrasket da banken ringte. Det blir styret som skal bestemme hvordan vi skal bruke gaven. Vi er i hvert fall veldig glad for å få disse pengene fra banken, sier Alle Podine, som er fersk leder i Risør skolemusikkorps.

 

Klare til nasjonaldagen
Delegasjonen fra banken fikk under besøket bekreftet at skolekorpsene er i rute foran årets nasjonaldag. Etter samlingen på Musikkens Hus bar det ut i gatene i henholdsvis Risør og på Brokelandsheia for å marsjere for de unge musikantene.
– Vi er klare for 17. mai, og Risør skolemusikkorps skal spille i barnetoget og borgertoget, forteller Podina. Hun kan samtidig berolige de som tror at ungene i korpset ikke rekker annet enn å spille hele dagen, at det ikke lengre er tilfelle.
– Det blir en del skifting inn og ut av korpsuniformen til de to togene, men de får også litt fritid i løpet av dagen. Så det er ikke like mye som før, avslutter hun.

Flere saker

Kreftforeningen gjør Stafett for livet virtuell

GIL åpner for organisert fotballtrening neste uke.

Gjerstad IL inviterer 1.-3. klasseelever til fotballtrening

Gjerstad kommune skal utnevne meddommere til ulike rettsinstanser for perioden 2021-2024

Disse har sagt ja til å bli meddommere fra Gjerstad

Banksjef i Østre Agder Sparebank, Nina Holte.

- Lokal forankring gir fornøyde kunder

Ta storviltprøven på Solem skytebane i sommer

Cato og Tore Solstad får nå holde søndagsåpent på Eurospar Brokelandsheia i sommer. Arkivfoto.

Får holde søndagsåpent fra 16. juni til 16. august

Nye bygninger er under oppføring ved Solem skytebane. Foto: Gjerstad JFF.

Nye fasiliteter på Solem skytebane

Moe Odin er nyvalgt medlem i travsportens Hall Of Fame

Moe Odin innlemmet i travsportens Hall Of Fame!