Anette Vika Basma har en egen kakeblogg, (link til fra hovedsiden) der hun legger ut de reneste kunstverk av noen kaker hun har bakt. Besøk bloggen hennes HER
Sjokolade er noe de fleste liker, og vi har derfor sakset en oppskrift på «Sjokoladelasagne» som ganske sikkert vil bedre på humøret for alle værsjuke 🙂
Her er oppskriften, fulgt av en steg-for-steg bildeserie som Anette har knipset underveis i prosessen.
Ingredienser:
- 1 pk Oreokjeks
- 50 g smelta smør
- 6 dl kremfløte
- 6 ss sukker
- 1 Kremost naturell fra Tine
- 1,25 dl melis
- 1 pk sjokoladepudding, kokt etter anvisning på pakken
- 1 pk sjokolademousse, laget etter anvisning på pakken
- Oboy-pulver
Pisk 3 dl kremfløte med 3 ss sukker. I en annen bolle piskes ost og melis til en jevn krem. Bland 1/4 av den ferdige kremen i ostemassen, og fordel over oreo-laget. Settes i fryseren mens sjokoladepuddingen lages.
Kok sjokoladepuddingen etter anvisning på pakken. Nå den begynner å tykne, helles den over ostelaget. Pass på at den ikke er så varm at osteblandningen smelter. I kjøleskapet igjen.
Ha resten av den ferdigpiskede kremen over den stivnede sjokoladepuddingen. Lag moussen etter anvisning på pakken, og bre den forsiktig over kremen.
Pisk siste kremfløten med siste 3 ss sukker til krem. Legg over moussen, bruk gjerne sprøytepose for å pynte litt ekstra. Dryss over Oboy-pulver til slutt som pynt. Settes i kjøleskapet frem til servering.