Tid: 30 min / 4 Personer
Til suppa:
- ca 8-10 mellomstore, melne poteter.
- Det hvite fra 4 store purrer
- 2,5 dl kyllingkraft
Til krutonger:
- 8 Tynne skiver av godt brød
- Salt og pepper
- Chili olje ( De har på bankplassen)
- Vann
- Salt og pepper
- Smør
- 8 skiver god parmaskinke (el lignende)
Fremgangsmåte: Rens purren og skrell potetene. Kutt grønnsakene grovt og fres de i en kjele med litt olje og litt smør (ikke la de ta farge). Hell over kraften og vann til det dekker grønnsakene og la de det koke til potetene er møre. Kjør blandingen med en stavmikser til den blir helt jevn. Smak til med salt og pepper (OBS! noe av kyllingkraften du får på butikken er veldig salt så da kan man la være å tilsette ekstra salt og bytte ut noe av kraften med vann).
Varm opp ovnen til 180-200 grader. Ha en rist med skivene med brød og skinken fordelt ut på. Stekes til de blir sprø. Når krutongene (brødet) tas ut av ovnen drysses pepper og chiliolje over. Skinken kan man knekke opp i hånden å ha over suppen ved servering. Jeg bruker litt sitronsaft og sitronskall til slutt.
Tips: Bruk det grønne fra purren til å lage en god kraft eller strimle, blansjer å ha over suppa eller i en salat.
God helg 🙂
Forresten; om det er noen oppskrifter dere ønsker min versjon av så er det bare å sende meg en mail på lillekjokken@mail.com – Denne brukes til alle henvendelser.