Utomhusplanen ved nye Abel skole er full av detaljer og kreative løsninger.
Utomhusplanen ved nye Abel skole er full av detaljer og kreative løsninger.

Politikerne ble imponert over utomhusplan på Abel

Formannskapet fikk tirsdag presentert skisse over utomhusplanen rundt den nye storskolen på Sunde.

Det meste begynner å komme på plass med både skolebygg og flerbrukshall, og fremdriften ser ut til å gå som planlagt. Skole og hall skal etter planen overleveres kommunen 1. juli i år.

Tirsdag kveld fikk formannskapet se hvordan det vil bli på utsiden av skolen, både med beplantning, områder med asfaltdekke og leke-/fritidsområder for barne- og ungdomsskolen. 

Skanska har kontrakten på skolebygget og vil stå for utviklingen av utearealet rundt skolen. Formannskapet ble tydelig imponert over hvordan det hele vil fremstå når alt er klart. SFO og barneskoletrinnet vil få en egen lekeplass på den indre siden av det nye skolebygget, der de minste elevene også har sin inngang til skolen. Her vil det bli en egen lekepark med mange ulike tilpassede lekeapparater, sandkasse og til og med en egen frukt- og grønnsakshage.

På forsiden av de to skolebyggene vil det bli opprettet en grillplass/lekeplass med utescene og overbygg, for aktiviteter av mange slag. Denne plassen vil kunne islegges på vinteren, til bruk for ulike is-aktiviteter. Ved siden av denne vil det bli bygget et parkområde med gressvoller i ulike høyder, der elevene både kan leke og slappe av sammen. Bak skolen, retning E18, legges det opp til en egen aktivitetspark, med sandvolleyballbane, 60m løpebane m.m.. Her vil det også bli mulig å kjøre opp skiløyper på vinterstid. En god del av fasilitetene planlegges delfiansiert ved hjelp av nye tippemidler. 

De politikerne som tidligere har uttrykt skepsis til utearealet rundt den nye skolen ble i stor grad beroliget etter tirsdagens presentasjon fra kommunens prosjektleder, Tom Jacobsen. Dette blir et både romslig og spennende uteareale for både små og litt større elever. 

Økonomi
Formannskapet ble også informert om den økonomiske statusen for det omfattende prosjektet. Det har i prosessen dukket opp noen uforutsette omstendigheter som har medført ekstrakostnader. Ikke minst har nye forskrifter, der krav om fjerning av forurensninger i grunnen har bidratt til kostnader som var umulige å forskuttere. Hele 70 lastebillass har måttet fraktes til avfallsanlegget Heftingdalen i Arendal grunnet forskriftsendringen. Totalt beløper de uforutsette kostnadene seg til ca. 2 mill. kroner. Kommunestyret vil derfor få en sak på bordet om å øke rammen for prosjektet tilsvarende.

Politikerne ble ellers informert om at både skole og hall er bygget så nøkternt som mulig. Ikke minst pga. at marginene i budsjettrammene for  skolebygg og flerbrukshall kun var 2 millioner, mot 8 millioner da ungdomsskolen ble bygget. Bortsett fra de uforutsette kostnadene viser prognosene et avvik på kun 150 000 kroner, (1,7 promille) fra det politisk vedtatte totalbudsjettet. Det er nærmest umulig å komme nærmere enn dette, og administrasjonen fortjener derfor honnør for god budsjettdisiplin. 
 

Flere saker

Utstillere viser stor interesse for å delta på Brokelandsheiadagene i år.

Det er fullbooket på Brokelandsheia i år

Circle K-innehaver Dag Øygarden utvider tilbudet på Brokelandsheia. Bildet er fra åpningen av Circle K Brokelandsheia i 2016.

Circle K på Brokelandsheia blir døgnåpen fra 1. juli

Tore Solstad ønsker velkommen til årets påskehandel.

Tore & Co. er klar for påsketrafikken

Fiberkabel blir tilgjengelig for mange husstander i øvrebygda. Illustrasjonsbilde

Flere husstander i Øvre Gjerstad kan nå få fibertilkobling

Illustrasjonsfoto.

Positive tall fra NAV i Gjerstad

Thor Hushovd ga Magnus Sørbø nyttige tips foran brosteinsrittet i Frankrike. Foto: Lars H. Doksæter.

Magnus fikk hjelp av Thor Hushovd før Paris-Roubaix

Ordføreren tar påskeferie

Steinar Pedersen er Høyres ordførerkandidat ved årets kommunevalg i Gjerstad.

- Gjerstad trenger flere arbeidsplasser!