Når høsten kommer lager vi pesto, syltetøy, gele, saft og kaker til fryseboksen. Nå har jeg høstet siste rest av basilikumbladene, rørt blåbær og laget ripsgele.
Pesto
Vanskelighetsgrad: Enkel Tid: 5 minutter Allergener: Pinjekjerner, hvitløk
Du trenger:
- Basilikumblader
- Pinjekjerner (ristede)
- Hvitløk
- God olivenolje
- Salt
- Pepper
- Parmesan
Kjør alt i en blender eller med en stavmikser til ønsket konsistens. Jeg liker å smake til med litt frisk sitron og salt/pepper.
Pesto holder seg godt i kjøleskap. Pass på å ha et godt lag med olivenolje på toppen når den settes i kjøleskapet.
Du kan bruke pesto til mye! Kok pasta og vend inn pesto – topp med spekeskinke. Bruk istede (eller i tillegg) for smør på brødskiva. Som salat dressing. På pizzaen. Til kylling. Til hvit fisk.