Det er fortsatt viktig med god håndhygiene i kampen mot koronaviruset. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com
Det er fortsatt viktig med god håndhygiene i kampen mot koronaviruset. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Oppfordrer alle til fortsatt korona-dugnad

Kommuneoverlegen i Gjerstad, Tormod Akeren, minner om at koronapandemien langt fra er over og ber bygdas innbyggere fortsette dugnaden ved å følge helsemyndighetenes råd og påbud.

Ikke glem smittevern i lystige lag
- Jeg har fått informasjon fra ulike hold om private sammenkomster og feiringer som planlegges gjennom sensommeren og høsten. I den forbindelse ønsker jeg å minne om de smittevernreglene som gjelder, sier kommuneoverlege Tormod Akeren til iGjerstad.no

 

- Ved private sammenkomster kan maksimalt 20 personer være samlet, og kun dersom man kan holde minst 1 meters avstand mellom gjestene. Er lokalet ikke stort nok, må antall personer reduseres. For offentlige arrangementer gjelder maksimumsgrense på 200 deltakere. Det skal kunne holdes minst 1 meters avstand mellom deltakerne, gjennom hele arrangementet. Alle deltakere må registreres med navn og kontaktopplysninger.  

Ta kontakt i tvilstilfeller
- Dersom noen planlegger et arrangement og er i tvil om hvilke bestemmelser som gjelder, ta gjerne kontakt med kommunen, så skal vi forsøke å gi veiledning, sier Akeren. 
 

Overhold karanteneplikten
- Jeg vil også sterkt oppfordre de som er i karantene, enten på grunn av utenlandsreise eller andre grunner, til å overholde karanteneplikten. De aller fleste forstår hvor viktig dette er, og følger anbefalingene nøye, men dessverre ser ikke alle nytten av et slikt tiltak. I kommunen satser vi i slike tilfeller først og fremst på veiledning til den enkelte, men jeg vil også minne om at brudd på karantenebestemmelsene kan medføre politianmeldelse og bot, sier kommuneoverlegen.
 

For besøkende ved Gjerstadheimen  gjelder de samme reglene som tidligere. Besøk skal avtales med personalet i forkant, og avstandsregler og god håndhygiene må overholdes. Ikke kom på besøk hvis du selv ikke er frisk. Spesielt dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon, slik som sår hals, hoste, feber e.l.

 

Alle som har vært utenfor Norge må vente i ti dager etter hjemkomst før de kan komme på besøk til pasienter eller til andre avtaler på omsorgssenteret – også til såkalt «gule» land eller områder, og også ved korte turer som grensehandel o.l.

 

Stor pågang for testing
- Avslutningsvis må jeg få berømme alle de som har kommet for å teste seg. Vi har hatt stor pågang de siste ukene, men jeg tror vi har greid å tilby testing til de aller fleste som har ønsket det. Det er fortsatt svært viktig at alle som opplever å ha fått symptomer på luftveisinfeksjon, eller av andre grunner tror de kan være smittet med covid-19, tar kontakt for å bli testet. Ring til legekontoret, eller send SMS, så avtaler vi tid, avslutter kommuneoverlegen i Gjerstad.

Flere saker

Slik så det ut i Sandåkerhølen midt i september for fem år siden. Historien kan gjenta seg i år. Arkivfoto.

Forbered deg på en hel uke med konstant regnvær

Stemningsbilder fra Havrefjell. Foto: Østre Agder Sparebank

Østre Agder Sparebank tilbyr hyttetomter på Havrefjell

Speedy Jetstar tok en flott seier på Klosterskogen i kveld. Skjermdump: Norsk Rikstoto.

Per Vetle tok en ny seier med Speedy Jetstar

Lars Erik Blokkhus kommer til Gjerstad 24. oktober. Skjermdump: Youtube.

Lars Erik fra Plumbo til Holmen Gård

Christian Eikeland. Foto: Agder fylkeskommune / Mona Hauglid.

FrP vil ha økt satsing på jernbanekommunene

Gjerstad Utlånssentral tilbyr massevis av utstyr for ulike utflukter i naturen. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Gjerstad Utlånssentral tilbyr utstyr for spennende naturopplevelser

Nå blir snart tilværelsen lysere langs Gjerstadveien i øvrebygda. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Fikk 4 millioner til mer lys langs Gjerstadveien

Rebekka Sunde åpner i høst Salong Sunde på Gjerstadsenteret

Rebekka (24) overtar frisørsalongen etter "mommo"