Gjerstad kommune informerer om vaksinasjonsplanen framover. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com
Gjerstad kommune informerer om vaksinasjonsplanen framover. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Oppdatert informasjon fra kommunen om vaksinering

Det har i diverse medier kommet frem undersøkelser som viser at Gjerstad kommune ligger etter på vaksinasjonsstatistikken sammenlignet med andre kommuner i fylket. Nå forklarer kommunen hvorfor.

Det har kommet spørsmål av ulike slag om kommunens håndtering av koronavaksinasjon.  Vi har ingen reserveliste du kan registrere deg på for å få time på kort varsel. Vi henter selv inn reserver. Dette er personer som til enhver tid står for tur i nær fremtid, opplyser Gjerstad kommune om på sine Facebooksider. 

Kommunene kan ha kommet ulikt i vaksinering av ulike aldersgrupper, det henger sammen med aldersfordelingen i befolkningen, og med hvor mange som er i de definerte risikogruppene. Antall doser som kommunen får, tar ikke høyde for aldersfordelingen eller antall i risikogruppene. Dersom varslede doser kommer til Gjerstad kommune til og med uke 32, vil de aller fleste ned til og med aldersgruppen 40-44 og 18-24 år motta første vaksinedose.

Følgende info om koronavaksineringen i Gjerstad er oppdatert pr. 12. juli: 
 

Gjerstad kommune kontakter deg når du kan tilbys vaksine

Når kan jeg få vaksine?
Vi skal tilby koronavaksine til alle innbyggerne over 18 år i Gjerstad. Vårt mål er at personer som blir anbefalt vaksinasjon, velger å ta vaksinen.

Det er de eldste innbyggerne våre som vaksineres først, og vi følger den nasjonale prioriteringsrekkefølgen.

OBS: Vi har ingen reserveliste du kan registrere deg på for å få time på kort varsel. Vi henter selv inn reserver. Dette er personer som til enhver tid står for tur i nær fremtid. Vi setter alle vaksinedoser vi får, og ingen doser går til spille.

Kommunene kan ha kommet ulikt i vaksinering av ulike aldersgrupper, det henger sammen med aldersfordelingen i befolkningen, og med hvor mange som er i de definerte risikogruppene. Antall doser som kommunen får, tar ikke høyde for aldersfordelingen eller antall i risikogruppene.

Hvordan tar kommunen kontakt med deg?

Alle som får tilbud om vaksine blir kontaktet av kommunen. De eldste har vi kontaktet pr telefon. Vi sender ut SMS til de som står for tur til å få tilbud om vaksine, med svarknapp om man ønsker vaksine eller ikke. Vi ringer deg som ikke har mobiltelefon, og vi ringer også når vi trenger å fylle på listen med reserver.

Vi tar IKKE kontakt via sosiale medier, Messenger eller lignende. Du vil aldri få beskjed om at du må betale for vaksinen, og det vil IKKE være mulig å betale for å få vaksinen tidligere enn din tur "i køen". Det er bare ansatte i Gjerstad kommune som ringer om vaksine, vi har ikke satt bort denne jobben til andre.

Hva skjer når du kommer til vaksinering?

 1. Vi tar imot deg og deler ut munnbind og håndsprit
 2. Du får vaksine 
 3. Du sitter i 20 minutter til observasjon etter vaksineingen

Koronasertifikat 

Nå kan du hente ditt vaksinasjonssertifikat på https://www.helsenorge.no/koronasertifikat.

Logg inn med Bank-ID og last ned sertifikatet. Du kan også gjøre dette på din mobiltelefon slik at du kan forevise sertifikatet ditt på reise.

Tidsplan for vaksinering i Gjerstad 

Vi får nye vaksiner hver uke og vet ikke sikkert hvor mange doser vi får mer enn 2 uker frem i tid. Planen oppdateres fortløpende. 

Fra vaksineringen i Gjerstad startet i uke 1 til og med uke 28 er det totalt 1153 personer som har fått (eller får) vaksinedose 1 av Pfizer-vaksine, i tillegg vil 767 personer ha fått vaksinedose 2 pr 15.7.21. Av disse har 82 personer (helsepersonell) fått dose 1 av Astra Zeneca-vaksine og dose 2 av Pfizer-vaksinen.

Slik ser planen ut for vaksinering i Gjerstad de kommende ukene:
 

 • Uke 29: Vaksinering i kommunehuset, torsdag 22.7.21.
  Gjerstad mottar 126 vaksinedoser, av disse er 42 til dose 2. Vi fortsetter denne uke å vaksinere aldersgruppen 54-45 med dose 1, personer født til og med 1971 får tilbud denne uke.
   
 • Uke 30: Vaksinering i kommunehuset, torsdag 29.7.21.
  Gjerstad mottar 126 vaksinedoser, dette er foreløpig et usikkert antall. 61 personer får dose 2. Vi fortsetter denne uke å vaksinere aldersgruppen 54-45 med dose 1, personer født til og med 1974 får tilbud denne uke (hvis vi mottar forespeilet antall doser).
   
 • Uke 31: Vaksinering i kommunehuset, torsdag 5.8.21.
  Gjerstad mottar 126 vaksinedoser, dette er foreløpig et usikkert antall. 30 personer skal ha dose 2. Denne uke ser det ut som vi blir ferdig med gruppe 9, dvs at alle over 45 år vil ha fått tilbud om dose 1.
   
 • Uke 32. Vaksinering i kommunehuset torsdag 12.8. og fredag 13.8.
  Gjerstad mottar 396 vaksinedoser, dette er foreløpig et veldig usikkert tall. 12 personer skal ha dose 2. Hvis vi mottar dette antallet vil de aller fleste ned til og med aldersgruppen 40-44 og 18-24 år motta første vaksinedose.

 

Kilde: Gjerstad kommune

 

 

Flere saker

Boligbrann i Gjerstadveien, men ikke i Gjerstad kommune

Ferrari 812 GTS Spider Superfast - blir å se på Brokelandsheia 3.-5. september.

Ferrari 812 GTS Spider Superfast til Brokelandsheia 3.-5. september

Bandet Bergtatt kommer på besøk til årets Møllafestival. Foto: Facebook.

Bergtatt til Møllafestivalen

Vaksineringstakten i Gjerstad øker de nærmeste ukene. Illustrasjon: Depositphotos.com

Nå blir det fart på vaksineringen i Gjerstad!

Elisabeth Aarsæther. Foto: DSB

Ekstremvær og ekstremisme

Fra Møllafestivalen 2020. Foto: Møllafestivalen

Forberedelsene er i gang til årets Møllafestival

Om litt over en uke åpner sommer-OL i Tokyo. Illustrasjon: Depositphotos.com

Her er aktuelle TV-tidspunkter under OL i Tokyo

Arne Gunnerud. Foto: Gjerstad JFF

Minneord om Arne Gunnerud