Her kommer min favoritt oppskrift på kjøttboller. Jeg serverer de som tapas, til spaghetti, på sandwichen eller i en lasagne. Norah (5) henter forkledet og er verdens beste kjøkkenassistent.
Du trenger:
Kjøttbollene
- 500g Karbonadedeig
- 300g Kjøttdeig
- 600g Svinekjøttdeig (Dette er utfra hva man får av gram pr pk på butikken, men jeg bruker vanligvis minimum 1/3 med svinekjøtt)
- 3 egg
- 1 løk (gul)
- 2-3 fedd hvitløk
- 1 chili
- 1 neve finhakkede urter (timian, rosmarin, basilikum el.)
- 1 pk Fetaost med soltørket tomat
- 2 ss Soyasaus
- 4 ss Worcestershire saus
- salt og pepper – smak til
- ca 2 dl brødrasp ( Jeg rister daggammelt brød i ovnen til det er helt tørt og kjører det i til smuler i kjøkkenmaskin.)
Rull til kuler og stek på medium varme i smør til de får en fin stekeskorpe – de kokes ferdig i sausen.
Tomatsausen:
- Finhakk 1 løk, 1 fedd hvitløk, 2 soltørkede tomater (kan sløyfes) og 1/2 chil. Stek til løken er blank i en kjele (gjerne jern) med litt olje.
- Ha i 3-4 ss tomatpurè – stek på høy varme i 20-30 sekunder. Ha i 2 ss eddik (rødvin/portvin helst) og 3 bokser med hakkede tomater. Kok inn og smak til med pepper.
Ha i kjøttbollene i noen minutter. Server med pasta, salat eller godt brød.