Kai Johannessen er fast utstiller på Brokelandheiadagene.
Kai Johannessen er fast utstiller på Brokelandheiadagene.

Lover landets beste pølsepriser på Brokelandsheia!

Kai Johannessen fra Froland er en av landets mest aktive utstillere på norske handelsmesser. Siden 2012 har han også hatt fast plass på Brokelandsheiadagene. 

Hvert år, fra mai til julaften reiser han rundt hele Sør-Norge med sin varebil fullastet med spekepølser og andre godsaker.

- I år blir det helt spesielt gode priser på spekepølser. Jeg har kjøpt inn noen store partier og kan nå tilby pølser til landets laveste priser. Det er ikke alle av mine konkurrenter som setter like stor pris på det, men jeg synes det er helt greit å la kundene få noen ekstra gode kjøp. Det er jo derfor mange kommer på besøk til disse messene, sier Johannessen til iGjerstad.no.

- Jeg holder samme lave priser rundt på alle stedene jeg besøker, slik at det er like billig å kjøpe pølser på de små som på de store arrangementene. Jeg reiser på 65 ulike salgssteder rundt i landet og tilbringer 7 måneder i året på farten. Jeg har en kontordag i uka, de andre dagene er jeg opptatt med messer og festivaler. Jeg har nå holdt på med dette i 25 år, og det er vel blitt like mye en livsstil som en jobb. Det går ikke an å telle timer man jobber i denne bransjen. 

Lader opp batteriene i Brasil
I noen måneder på vinteren reiser jeg til Brasil sammen med familien, der jeg lader opp batteriene foran sesongstart i mai. Da kobler jeg ut alt som heter spekepølser, og nyter godværet mens andre styrer med snø og kulde hjemme i Norge.  

- Du må få med at det ikke er bare spekepølser jeg selger, jeg har også et utvalg skinker og fenalår, i tillegg til hollandske oster, sier kjøpmannen, en sen natt mens han holder på å pakke ut standen til årets Sildajazz i Haugesund.

Fredag 30. august er Johannessen Spekemat på plass på Brokelandsheia, midt i hovedgata som vanlig. Jeg gleder meg til å komme til Brokelandsheia igjen, der jeg har mange faste kunder som venter på meg hvert år. Forhåpentligvis kommer det også noen nye kunder på besøk, avslutter en alltid optimistisk pølseselger. 

 

Flere saker

Rune Hagestrand er listekandidat for Høyre til fylkestingsvalget i Agder.

Historiens viktigste fylkestingsvalg for østregionen?

Halvard Skaaland er Fremskrittspartiets ordførerkandidat i Gjerstad.

Eiendomsskatt og kommuneøkonomi

Illustrasjonsfoto

Arbeidsulykke på Brokelandsheia

Ragnhild Løvdal er listekandidat for Høyre i Gjerstad. Foto: Marie Pedersen.

- Enkeltmenneskets frihet og ansvar

Faksimile fra AAB i juli 2009. Foto: Svein Walstad.

Abelseminaret feirer 10-årsjubileum

Joachim Aanonsen er listekandidat for Høyre i Gjerstad.

- Det skal bli mer attraktivt å etablere seg i Gjerstad

Steinar Pedersen er ordførerkandidat for Høyre i Gjerstad

Svar til John H. Johansen (Ap)

Musikanter i Gjerstad skolekorps. Arkivfoto.

Gjerstad skolekorps trenger flere medlemmer