Slik ser boligutvikleren for seg at de nye leilighetene på Brokelandsheia kan bli seende ut innvendig. Grafikk: PL Utvikling AS
Slik ser boligutvikleren for seg at de nye leilighetene på Brokelandsheia kan bli seende ut innvendig. Grafikk: PL Utvikling AS

Leiligheter gikk som varmt hvetebrød på Brokelandsheia i helgen

Mange utstillere gledet seg til igjen å kunne selge varer til publikum under Brokelandsheiadagene. Det var nok imidlertid en aktør uten egen stand som kunne smile aller bredest etter helgen var over.

Østre Agder Sparebank hadde nemlig invitert PL Utvikling AS fra Kragerø og Gjerstad kommune med på sin stand for å promotere det nye leilighetsprosjektet i Glimmeråsen på Brokelandsheia.

Og hvilken respons det ble! Etter at helga var over har firmaet fått hele 23 interessenter til de totalt 30 leilighetene som skal bygges. 
 

- Denne helgen har gått over all forventing sier Klas Lønne i PL Utvikling AS. Vi hadde forhåpninger til at noen skulle dukke opp og vise interesse for Glimmeråsen, men at det skulle stå kø foran standen fredag kl. 12.00 var det ingen som turte håpe på engang, sier han til iGjerstad.no tirsdag ettermiddag.

- Vi har tydeligvis truffet godt med konseptet om å gjøre dette til et borettslag, der halvparten av leilighetens kostnad er fellesgjeld. Dette gjør at terskelen for mange blir overkommelig inn i eiendomsmarkedet. Med dagens lave rente blir den månedlige leien overkommelig for de aller fleste, og det samme gjør summen man må betale for å kjøpe seg en flott leilighet med god beliggenhet til sentrumsområdet på Brokelandsheia.

 

De største leilighetene er mest populære
- Vi hadde i utgangspunktet tenkt å tilby tre ulike størrelser på leilighetene, 60, 80 og 100m2. Det viser seg at det er de to største alternativene som er mest populære. Disse har en prislapp på henholdsvis kr. 2.990.000 og 3.390.000. Halvparten av kjøpesummen er fellesgjeld, med avdragsfrihet i minst 20 år.

 

Alle aldersgrupper
- Det er også et godt spenn i alder på interessentene. Den yngste er 24 år og den eldste over 80 år. Dette blir et sted å bo for mennesker i alle faser av livet, sier Lønne.

 

Opsjon på større areal
- Slik det ser ut nå er det realistisk å utvide boligområdet med et tilleggsareal vi har opsjon på nabolaget, men nå skal vi først konsentrere oss om dette første byggetrinnet. Vi har tro på Brokelandsheia som et knutepunkt for fremtiden og gleder oss til å være med på utviklingen.

 

En serviceinnstilt kommune
- Jeg vil samtidig benytte anledningen til å rette en stor takk til Gjerstad kommune for å virkelig ha vært på tilbudssiden i dette prosjektet. Her har alle dører vært åpne, og ikke minst har næringssjef Ole Andreas Sandberg vært en avgjørende drivkraft for å få dette til. Vi har aldri opplevd maken til service, avslutter en smørblid eiendomsutvikler.

Flere saker

Ordfører Inger Løite delte ut premier til vinnerlaget fra 7. klasse, som vant pizza til hele klassen.

Kreative ungdommer på Abel skole

På lørdag er det klart for årets Gjerstadmarsj. Illustrasjon: Depositphotos.com

Gå Gjerstadmarsjen på lørdag

Apotek1 på Brokelandsheia. Arkivbilde.

Venter vaksineboom på apoteket

Mikkel fra Broiler tester ut eksklusive grillspyd fra Eurospar Brokelandsheia.

Mikkel fra Broiler testet ut gourmetkjøtt fra Tore & Co

3 av 4 deltakere fra Gjerstad i NM-rulleskiskyting på Lillehammer denne helgen. Foto: GIL

NM i rulleskiskyting på Lillehammer

Har du lyst til å spille med denne gjengen? Bli med 16. og 17. oktober. Foto: Privat.

Har du lyst til å spille/synge i band?

Små og store idrettsutøvere kan igjen starte opp med vanlige treninger og konkurranser igjen. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

- Hurra, idretten har gjenåpnet!

149 abonnenter på det kommunale vannverket i Gjerstad har ikke installert vannmåler. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

149 abonnenter i Gjerstad har fortsatt ikke installert vannmåler