Vanskelighetsgrad: Enkel – Tid: 10 minutter – Allergener: Laktose
Dette kan vel, strengt tatt, ikke kalles matlaging, men det er vel akkurat det vi trenger i en travel førjulstid.
Denne passer perfekt som en liten appetittvekker eller som snacks til Champagnen.
Du trenger:
- 1/2 liten rødløk (evt. sjalottløk) – Finhakket
- 1 ts Dijon sennep
- 1 ts rømme
- 300g røkelaks (eller ørret)
- 1 ss finhakket koriander, gressløk eller dill
- Saften av en sitronbåt
- Alfaalfaspirer
- Gode tortillachips
Rør sammen sennep, sitronsaft og rømme med løken og urtene. Denne blandingen kan lages dagen i forveien. Dekk skålen med folie og oppbevar i kjøleskap. Rett før servering grovkuttes fisken og røres inn i blandingen. Serveres på chipsene og toppes med spirer og friske urter.
Tips! Chipsene blir fort litt vassene om de står over tid, så om de ikke skal spises med det samme kan du servere mashen som en dipp til chipsene.