Ordfører Inger Løite
Ordfører Inger Løite

- Kjære gode sambygdinger!

Julen er bare timer unna og innspurten er i gang.

Innimellom skriving lages det nå surkål, rødkål og saus til julearrangementet på Kontaktsenteret i kveld. Jeg vil takke Tom Inge Ausland for dette flotte  initiativet og for at jeg ble invitert til å være med. Vi i arrangementskomiteen har planlagt i noen måneder og alt skal nå være i orden til å ta imot folk i ettermiddag. Det er ca 25 påmeldte og jeg er sikker på at vi skal få en trivelig julaften sammen. Det har vært både rørende og gledelig å oppleve hvor mye giverglede og omtenksomhet det er blant bygdefolk. Mange har gitt gaver og andre har bidratt med praktisk hjelp. Tusen takk alle sammen!

 

Året 2019 er snart historie og vi blar kalenderen over til 2020 som vil bli et nytt, spennende og utfordrende år for Gjerstad kommune.

 

2019 var året vi fikk samlet skolene i Gjerstad.
Det var ikke helt smertefritt for de involverte men min klare oppfatning er at både ansatte og elever nå har funnet seg greit tilrette på ny skole. Og det er heller ingen ulempe at dette har resultert i store økonomiske innsparinger for kommunen. Vi har også vært gjennom en omfattende omorganisering i flere av enhetene. Takk til ansatte for forståelse og velvilje i en krevende prosess. 2019 var også året da vi endelig fikk vår etterlengtede flerbrukshall. Den har gitt oss nye muligheter til ulike nye idrettsgrener og vi har også allerede hatt flere flotte kulturarrangementer. Dette er en berikelse og er også samlende for bygda vår slik jeg ser det.

 

Kommunestyret vedtok forrige uke budsjett for 2020 og handlingsprogram for de neste 4 årene.
Det er godt å oppleve at kommunestyret står sammen når de store og viktige beslutninger skal tas og jeg vil takke både kommunestyret og rådmann for godt og konstruktivt samarbeid i året som har gått.

 

Det siger inn at snart skal julefreden senke seg.
Så vet både jeg, og mange med meg, at vi går inn i ei høytid mange elsker og gleder seg til i ukesvis, mens andre kjenner at jula er krevende med mange følelser, savn og sårhet. Mitt ønske er at vi i det nye året skal ta med oss den hjertevarme og omsorg som vi viser for hverandre i julen også i hverdagene som kommer, det er hverdager det er flest av.

 

Ved å bry oss om hverandre kan vi alle bidra til at Gjerstad blir et godt varmt og inkluderende lokalsamfunn.

 

Jeg vil ønske dere alle sammen en riktig god og fredfull jul og et riktig godt nytt år.

 

Inger

Flere saker

Kommunens regnskap for 2019 er avsluttet. Illustrasjonsfoto.

Gjerstad kommunes regnskap for 2019

Gjerstads deltaker i landsdelsmesterskapet i skiskyting i helgen. Foto: GIL

Gode resultater i helgas LM i skiskyting

Laurdagstankar frå ein gjerstubar

Laurdagstankar frå ein gjerstubar

- Stoppmønsteret på Sørlandsbanen må bevares

Hannah Lunden og ordfører Inger Løite var med på diskusjonen sammen med helseminister Bent Høie i kveldens utgave av "Debatten". Skjermdump: NRK

BPA-ordningen praktiseres ulikt over hele landet

Hannah og Harald Lunden fra tidligere innslag i «God Morgen Norge» Skjermdump: TV2

Hannah i «Debatten» på NRK i kveld

Slukket branntilløp i Gjerstad

Hallvard Flatland kommer til Brokelandsheiadagene søndag 30. august.

Casino Show med Hallvard Flatland på Brokelandsheia