Vanskelighetsgrad: Enkel – Tid: 40 minutter – Allergener: Ingen
Denne suppen kan enkelt bli vegansk ved å bytte ut kyllingkraft med grønnsakskraft. Tilsett gjerne nøtter, bacon, kylling eller grønnsaker for mer proteiner.
Handleliste:
- Gresskar (Har brukt ca 400g)
- Søtpotet (1 stor, ca 400g)
- 2 små gule løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 hel chili (eller etter smak)
- 1 cm fersk ingefær
- 1 lime
- Kyllingkraft eller buljong
- Pepper
Stek hakket løk, hvitløk, chili og ingefær i olje til løken er blank, tilsett grovhakket søtpotet og gresskar. Hell i kraft/buljong og fyll med vann til det dekker grønnsakene – kok til de er møre (ca 20 min) og kjør i blender til en fløyelsmyk suppe. Jeg liker å sile suppen men det er ikke nødvendig. Smak til med pepper og frisk lime. Serveres gjerne med fersk chili og koriander.
Se flere oppskrifter i BLOGGEN min
Siri Linn.