Uansett, vi er overbevist om at de som liker komper i Gjerstad representerer et stort flertall, og disse kan nå se fram til mulighetene for en fast kompedag på YX i Egddalen.
Morten Presthagen er ute på sine Facebooksider med løfte om at innen kort tid vil det bli faste dager på stasjonen med tilbud om to tradisjonsrike middagsretter, komper hver tirsdag og lapskaus hver torsdag. Maten er produsert lokalt og av «ypperste klasse» lover Presthagen. Når tilbudet igangsettes er foreløpig ikke klart, men det vil sannsynligvis bli i løpet av høsten.
Det gjenstår å se hvilket tilbehør som følger med kompene, men som et tips kan nevnes at det i øvrebygda er veldig vanlig med smeltet smør (gjerne meierismør) med rå løk i. For folk fra ytrebygda kan det være fornuftig å ha en pose sukker på lur 🙂 Tyttebærsyltetøy er også et kjent tilbehør til denne tradisjonsretten.
Bon Appetit!