Nettavisen har laget en oversikt som viser at i snitt 518 personer i Gjerstad får fast månedlig ytelse til livsopphold via NAV. Dette tilsvarer hele 33% av innbyggerne i aldersgruppen 18-66 år.
– Vi må være optimistiske og håpe at vi kan få snudd trenden, sier ordfører Inger Løite (Ap) i en kommentar til gårsdagens artikkel i Nettavisen.
Spørsmålet er om det lenger holder å «håpe» på at ting går over uten å gjøre noen ekstraordinære tiltak for å komme bort fra denne «verstinglisten».
Hva kommunen kan gjøre i egen regi for å bedre situasjonen blir med stor sannsynlighet et viktig tema som vil tas opp i det første budsjettmøtet i kommunen mandag 12. juni.
Krav til motytelser etter evne er noe man har snakket om lenge, men fungerer det slik i praksis?
Ellers vil nok også disse tallene bli vist til i valgkampen foran kommende stortingsvalg i september. Det er sannsynligvis ikke noen god valgkampsak å kutte i folks rettigheter og ytelser, men for å sitere redaktøren i Nettavisen, Gunnar Stavrum i en av sine kommentarer til saken; «Om det samtidig er mer lønnsomt å være hjemme i sengen enn å betale transporten og gå på jobb» kan det være at det faktisk må noen endringer til også fra statlig hold for at Gjerstad skal komme ut av denne uønskede situasjonen.
Se hele artikkelen om saken i NETTAVISEN