Gjerstad kommune innfører strengere smitteverntiltak. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com
Gjerstad kommune innfører strengere smitteverntiltak. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Gjerstad kommune innfører strengere tiltak mot Covid-19

Etter regjeringens siste innstramminger fra og med i dag, 4. januar, oppdaterer nå Gjerstad kommune også sine retningslinjer.

Som kjent innføres det fra i dag, 4. januar, nye påbud og råd som i første omgang gjelde frem til 18. januar.

Det medfører noen innstramminger for alle kommuner, også i Gjerstad, informerer ordfører Inger Løite om i en pressemelding.

Sosialt samvær:
Først og fremst så betyr det at vi må være enda mer bevisste på å ikke være sammen med mange mennesker, både i hjemmet og ellers. Unngå å ha gjester i hjemmet og vent 14 dager med private besøk. Aleneboende kan ha besøk eller gå på besøk med en til to faste venner eller til en fast husstand. Barn i barnehager og barneskoler kan ha besøk fra egen kohort
 

Maksimalt fem personer på private sammenkomster utenfor eget hjem, som for eksempel en bursdag i leid lokale. Hvis man er flere enn fem i samme husstand, kan selvfølgelig alle i husstanden møtes.

 

Maksimalt ti personer på innendørs idrettsarrangement, kulturarrangement, seminarer, livssynssamlinger, seremonier mv., likevel 200 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter.
I begravelser kan det være opp mot 50 personer, selv om setene ikke er fastmontert.

 

Skole:
Alle landets videregående skoler og ungdomsskoler går over til rødt nivå. Det betyr at undervisningen på ungdomstrinnet på Abel vil bli en kombinasjon mellom fysisk tilstedeværelse på skolen og hjemmeundervisning. Dette for å avlaste skoleskyssen slik at det blir mulighet til å holde avstand. De som har mulighet oppfordres fortsatt til å kjøre barna på skolen. Alle foresatte har fått detaljert informasjon fra skolen.

 

Helse og omsorg:
Beboerne på institusjon og omsorgsboliger kan ha besøk med en til to faste pårørende eller fra en fast husstand, men vi anbefaler å vente 14 dager med besøk!

Kontaktsenteret psykisk helse og avhengighet blir stengt i en 14 dagers periode. Brukere har fått eller får beskjed om dette.

 

Næringsliv:
Det innføres nasjonalt forbud mot skjenking av alkohol på serveringssteder og arrangementer. Alle kjøpesentre og butikker bør innføre antallsbegrensninger slik at det er mulig å holde avstand samt ha adgangskontroll. Regjeringen vil i løpet av de nærmeste dagene vurdere om det skal forskriftsfestes antallsbegrensninger og adgangskontroll

 

Arrangementer og fritidsaktiviteter:
Alle organiserte fritidsaktiviteter, idrettsaktiviteter, kulturarrangementer og livssynssamlinger innendørs, anbefales utsatt til etter 18. januar. Dette gjelder også alle aktiviteter innendørs som samler barn og unge på tvers av klasser/ kohorter. Utendørs aktiviteter kan gjennomføres dersom det er mulig å holde god avstand.

 

Reiser:
Unngå alle unødvendige reiser i inn- og utland. Hytteopphold med personer fra samme husstand frarådes fortsatt ikke, innenfor de lokale og nasjonale rådene og reglene som gjelder.

 

Biblioteket:
Folkebiblioteket er stengt for vanlig besøk, men det er mulig å bestille og hente bøker.

 

Vaksinasjon:
Gjerstad får de 10 første dosene med vaksinasjon førstkommende torsdag. De som i første omgang vil bli prioritert er eldre pasienter på institusjon. Deretter er det personer over 75 år, de vil i de nærmeste dagene bli oppringt og få spørsmål om de ønsker å ta vaksinen. Vi vet ikke sikkert når vi får flere doser vaksinering men håper det ikke tar for lang tid. Vi vil da fortsette vaksineringen etter planen og  i tråd med nasjonale retningslinjer.

 

Det anbefales å lese alle detaljer på hjemmesidene til Folkehelseinstituttet fhi.no
 

 

Kommunens hjemmeside vil også bli oppdatert dersom det blir endringer.

 

 

Gjerstad kommune, 04.01.21

Flere saker

Det er meldt om ett nytt smittetilfelle av Covid-19 i Gjerstad. Illustrasjon: Depositphotos.com

Nytt smittetilfelle i Gjerstad

Jennifer Mulhern Granholm (t.h) har slekt fra Gjerstad. Fotomontasje: Torgrim Landsverk

President Biden velger energiminister med gjerstadblod i årene

Ordfører Inger Løite. Arkivbilde.

Oppdatert korona-info fra kommunen

Her kommer det snart en ny forretning i 1. etasje.

Nå får dette bygget nye eiere

Vassendgutane er igjen klare for Gjerstad LIVE. Arkivbilde

Satser på ny utgave av Gjerstad LIVE 1.mai i år

Tore og Bjørn i ferd med å produsere lavkarbo-pølser på Eurospar Brokelandsheia.

Eurospar Brokelandsheia introduserer "slankepølser"

Kim Akselsen har store planer for utvikling av næringsareal på Hestemyr i Risør.

Gjersdøling satser på næringsutvikling i Risør

Nå er det ekstra gode priser på materialpakker hos Gryting Trelast. Foto: Facebook.

Gryting Trelast har nyttårsrydding på lageret