Gjerstad kommune er "Aktivtmed"-kommune

Gjerstad kommune har bestemt seg for å bli med i nettverket "Aktivtmed" for å bidra til likeverd blant barn og unge.

Ideen om Aktivtmed startet med gründeren Anette Lunner fra Risør. Hun er genuint opptatt av likeverd blant barn og unge, samtidig som hun vet at mange barn og unge i samfunnet i dag ikke opplever at de er like mye verdt. Dette kan handle om familier som lever med lavinntekt og ikke har råd til at barna deres deltar på ulike aktiviteter. Det kan også handle om mobbing, lav selvfølelse og generelt om det å falle utenfor. 

 

Aktivtmed skal bekjempe utenforskap blant barn og unge og gi mulighet til å delta på fritidsaktiviteter uavhengig av foreldrenes økonomi. I tillegg kan man få støtte til sportsutstyr, klær, bursdager, kollektivtransport og psykisk helsehjelp.

 

Med seg på laget har Lunner fått en IT-ansvarlig, en gestaltveileder og en psykomotorisk fysioterapeut, som alle deler den samme visjonen:
Barn og unge trenger å være sammen. Slik kan de utvikle seg, lære av hverandre og oppleve likeverd.

 

- Fattigdom gjør at barn ekskluderes fra sosiale, kulturelle og idrettslige arenaer. Dette kan føre til en økt opplevelse av å ikke høre til og utenforskap. Disse barna opplever i større grad dårlig fysisk og psykisk helse, dårligere skoleresultater, drop outs, flere ulykker, mobbing samt at de har en mindre sunn livsstil, sier Lunner.

- Aktivtmed ønsker å bidra til å redusere overføring av sosiale problemer mellom generasjoner (bryte arverekken) gjennom å fange opp familier som trenger hjelp tidlig. Det viser seg at det er vanskelig å nå ut til de som trenger det. Følelse av maktesløshet og skam er sterk. Terskelen for å søke hjelp kan oppleves veldig stor for mange foreldre, spesielt i små lokalsamfunn, hvor miljøet blir mer gjennomsiktig. Familiene opplever lang ventetid på offentlig forvaltning, både på vedtak, telefonkontakt, oppfølging og samtaler.

- Aktivtmed skal være et ubyråkratisk tilbud. Vi samler alle tilbud i en felles digital plattform, slik at det blir enklere å finne frem og samtidig større mulighet til å være anonym, sier Anette Lunner.

Kudos til Gjerstad kommune
- Jeg vil gjerne skryte av Gjerstad kommune som satser på dette prosjektet. Dette viser at kommunen er nytenkende og samtidig har tanker om å følge opp barn og unge i lavintektsfamilier.  Mange kommuner bare prater om det, men Gjerstad gjør faktisk noe med det, sier Anette Lunner til iGjerstad.no

 

Les mer om tilbudet her:
www.aktivtmed.no
www.facebook.com/aktivtmed.no

 

 

Flere saker

Illustrasjon: Depositphotos.com

Laurdagstankar frå ein Gjerstubar

Denne helgen kan du få kjøpt verdens mest eksklusive kjøtt på Brokelandsheia - på tilbud til KUN 2900,- pr. kilo...

Eurospar frister med verdens mest eksklusive biffkjøtt denne helgen

Gjerstad har til nå fått tildelt 190 doser koronavaksine. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

139 personer i Gjerstad har fått sin første vaksinedose

Ågot Johanne Aasbø. Foto: Facebook

Ågot Johanne Aasbø ville bli slaktebilsjåfør som 4-åring. Hør hvordan det gikk på P1

Ordfører Inger Løite

Covid 19 og munnbind eller ikke munnbind

Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Skyteprøven for storviltjegere gjennomføres som normalt i 2021

Illustrasjon: Depositphotos.com

Laurdagstankar frå ein Gjerstubar

Kommunen anbefaler alle å laste ned Smittestopp-appen. Foto: FHI

Gjerstad kommune oppfordrer alle til å laste ned Smittestopp-appen