Kim Akselsen har store planer for utvikling av næringsareal på Hestemyr i Risør.
Kim Akselsen har store planer for utvikling av næringsareal på Hestemyr i Risør.

Gjersdøling satser på næringsutvikling i Risør

Kim Akselsen har fått opsjon på 15 mål næringstomt på Hestemyr i Risør der han skal legge til rette for etableringer i nye næringsbygg.

- Dette er en idé jeg har gått med i magen en tid og er nå i gang med å få realisert, sier Kim Akselsen til iGjerstad.no. Akselsen er opprinnelig gjersdøling, men "utvandret" til Risør for noen år siden.

Området på Hestemyr representerer en stor mulighet for Risør og regionen. Når tomten skal gjøres tilgjengelig for næringslivet er det avgjørende at gode krefter kommer sammen for å sikre et best mulig utfall for fellesskapet. Den jobben er jeg svært motivert til å lede. Hit vil det komme en god blanding av eksisterende og nytt næringsliv. Sammen skal vi skape nye muligheter for samarbeid og vekst for hele regionen.

 


Flyfoto over det nye tomtearealet på Hestemyr.
Foto: Risør kommune

I vår region er det i dag mange små aktører som driver for seg selv. Flere av dem kan ha behov for litt større plass for å kunne utvikle seg videre. Ved å samle flere virksomheter under samme tak vil mange kunne dra nytte av hverandres tjenester og man kan også lage fellesskapsløsninger på tjenester som man ikke nødvendigvis trenger å ha helt alene. Det kan f.eks. være snakk om felles kontortjenester på telefon eller andre merkantile tjenester, sier Akselsen. Ved å gå sammen i en større enhet vil man naturlig nok komme billigere til en løsning enn om man skulle sette opp et bygg kun for eget behov. Jeg tror også at mange som i dag leier et lokale vil ønske å eie sitt eget. Det er store fordeler ved å være en del av et større miljø der aktørene kan dra nytte av hverandres ulike kompetanse og utveksle både varer og tjenester. Et eksempel kan være at flere går sammen for å kjøpe utstyr og maskiner de kan ha nytte av i fellesskap, sier Akselsen.

 

Totalt er det snaue 6000m2 bygningsmasse som skal selges på prospekt i seksjoner for å tilpasses de ulike kjøperne sitt beho, fordelt på fire byggetrinn. Det skal prosjekteres frostfrie, fleksible næringsbygg etter Tek-17 standard, med 6-10 meters takhøyde, sier Akselsen

Planen videre i det korte bildet er en rekke samtaler med mulige investorer og andre interessenter. Denne uken har telefonen ringt til alle døgnets tider. Det er veldig positivt at så mange allerede har vist interesse. På lengre sikt handler det om å lande avtalene, sørge for en god miks av næringslivsaktører og starte prosjekteringen. Jeg håper prosjektet lar seg realisere ved å bruke lokale entreprenører og leverandører av andre nødvendige tjenester.

Trond Valle, som er en god venn av meg, har gitt gode råd i planleggingen.

- ​Dette vil bli en ny samlingsplass for næringslivet i Risør kommune, og det er veldig positivt for regionen. Jeg kjenner Akselsen fra tidligere, jeg tror på prosjektet og er positiv til å stille nødvendig egenkapital til rådighet for prosjektet om det skulle bli nødvendig. Når det er sagt er jeg helt sikker på at det vil være mange lokale aktører som gjerne vil gå inn som investorer i denne spennende eiendomsutviklingen, så det er ikke sikkert han får bruk for meg her. Ut over det har jeg ingen formell rolle i prosjektet, sier Valle i en kommentar.
 

Flere saker

Mange innbyggere i Agder har søvnproblemer, viser en undersøkelse. Illustrasjonsbilde: Shutterstock.

Hver tredje innbygger i Agder sover for lite - her er ekspertenes beste tips

Garli Viktor var helt uten konkurranse i kveld. Skjermdump: Norsk Rikstoto.

Garli Viktor holdt lekestue på Jarlsberg

Arilds Motorsenter Brokelandsheia åpner 14. juni. F.v. Niclas Öhlin og Arild Dale Kjempekjenn.

Åpner dørene til splitter ny butikk på mandag

Verena Garcia reiser til Moskva for stamcellebehandling i sommer. Foto: Facebook

Reiser til Moskva for stamcellebehandling i sommer

Morten Presthagen. Arkivbilde

Investerer 900 000 i forprosjekt for King's Mansion på Brokelandsheia

Morten Presthagen er ute med nyheter om sin planlagte "King's Mansion på Brokelandsheia. Foto: Facebook.

Det meldes om utvikling i King's Mansion-prosjektet

Hagevanning kan koste en husstand opp mot 3000,- pr. sommer. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Dette koster hagevanningen deg i sommer

Fylkestinget skal 15. juni vedta handlingsprogram for fylkesveier. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Posisjonen i Agder fylkesting er enige om handlingsprogram for fylkesveier