Du trenger:
- 50 g gjær (fersk)
- Olivenolje
- Rosmarin
- ca 15 dl Hvetemel
- En knivsegg sukker
- Flaksalt
- 1,5 ts Vanlig salt
- Sorte oliven
- Soltørkede tomater
- Kjøkkenmaskin med eltevisp
- 1 flaske rødvin
Åpne rødvinsflasken, hell i et glass, ta en sup – kos deg med matlagingen 🙂
Løs opp gjæren i ca 7,5 dl lunkent vann. Ha alle ingrediensene bortsett fra olivene og flaksaltet i eltebollen – Du trenger ca 2,5 dl god olivenolje. La deigen elte i minimum 20 minutter, jo lenger den elter desto bedre blir resultatet. Heves i bollen i ca 30 min.
Ha deigen i en smurt form (dyp langpanne) og etterhev i 20 min. Stikk fingrene ned i deigen med ca 1cm mellomrom og fyll hullene med oliven. Hell over ca 2dl olivenolje og dryss et godt lag med flaksalt og litt rosmarin.
Stek i ovnen på 220 grader i ca 45 minutter. ( På grunn av forskjellige ovner kan det være lurt å sjekke brødet etter ca 30 min. Når du banker på bunnen skal du høre en «hul» lyd når den er ferdig)
Dette serverer jeg til salater, tapas, supper eller smørt med ost og skinke med pesto.
God helg!