Denne helgen kan du få kjøpt verdens mest eksklusive kjøtt på Brokelandsheia - på tilbud til KUN 2900,- pr. kilo...
Denne helgen kan du få kjøpt verdens mest eksklusive kjøtt på Brokelandsheia - på tilbud til KUN 2900,- pr. kilo...

Eurospar frister med verdens mest eksklusive biffkjøtt denne helgen

Eurospar Brokelandsheia kjører biffhelg på Brokelandsheia, og det er slettes ikke bare "vanlig" biffkjøtt på menyen.

I tillegg til en velbugnende kjøttdisk med biffvarianter fra norsk kjøttfe har forretningen for anledningen importert det som er regnet for å være det mest eksklusive kjøttet man kan få tak i, nemlig Wagyu indrefilet fra Japan. 
 

Wagyu er en kvegrase som opprinnelig kommer fra Kobe-traktene på øya Honshu i Japan. Rasen er kjent for sin fantastiske kjøttkvalitet. Det særegne med kjøttet er at det er svært mørt med massevis av fettmarmorering. 
 

Wagyubiff er så sjelden å få tak i at det som oftest kun er tilgjengelig på de mest eksklusive restaurantene i verden, til priser som virkelig gjør et innhugg i lommeboka. Dette er imidlertid en matopplevelse som alle skulle unne seg å prøve en gang i livet.  Kjøttet er gradert i flere klasser, fra A1 til A5, der A5 er på topp av listen kvalitetsmessig. Og det er nettopp  A5-klassen Tore Solstad har kjøpt et parti av, og som han nå kan tilby sine kunder.
 

- Fra tid til annen kommer vi bort i spennende produkter og i og med at vi denne helgen skal fokusere spesielt på biff er det artig å kunne tilby en vare som for de aller fleste er helt ukjent, og i den eksklusive enden av skalaen, sier Tore.

Etter et kjapt søk på nettet finner vi et par eksklusive delikatesseforretninger i Oslo som selger Wagyu A5 kjøtt for den nette sum av kr. 3500,- pr. kilo. På Brokelandsheia skal den samme varen tilbys for kr. 2900,-  pr. kilo denne helgen. Spørsmålet er om kjøttet er verdt den stive prisen, og vi tør påstå at det faktisk er en så unik opplevelse at det er verdt å prøve!  Dette er langt fra hverdagskost og noe man spiser "med andakt", gjerne med en ekstra god rødvin til. Det er også vanlig å redusere porsjonene i størrelse sammenlignet med en vanlig biff. 

 

Slik kan Wagyubiff tilberedes:
Det anbefales å salte kjøttet 1-3 timer før tilberedning. Ønsker man pepper på bør kjøttet pepres etter steking, da det ellers fort blir brent i pannen. Kjøttet er så mørt at det egentlig kan spises rått, men de fleste velger å steke biffen kort tid på hver side, litt avhengig av tykkelsen på kjøttet. Det er bedre å steke for lite enn for mye! En 2cm tykk biff trenger +/- 90  sekunder på høy varme på hver side, og så bør det hvile i 5-8 minutter for å gi en god varmefordeling før man skjærer det opp. Wagyubiff smelter bokstavelig talt i munnen.  

Det finnes en rekke varianter på hvordan man tilbereder Wagyubiff, ta en runde på YouTube så får du mange tips. Du kan også se filmen under her som viser et eksempel på hvordan man kan gjøre det.
 

For de som ikke har troen på at Wagyubiff er verdt pengene har selvfølgelig Eurospar Brokelandsheia kjøtt i helt andre prisklasser. I følge deres annonsering på Facebook skal de bl.a. selge ytrefilet for 189,- og indrefilet til 229,- pr. kilo.

Uansett hva det blir til, ha en riktig god biffhelg!

Pan Seared WAGYU Strip Steak Fillet - INCREDIBLE Wagyu Beef - SO GOOD!

Flere saker

Illustrasjon: Aktivtmed.no

Familier i Gjerstad med lav inntekt oppfordres til å søke om støtte

Grenlandsbanens videre skjebne skal avgjøres på Stortinget før sommerferien. Illustrasjonsfoto: Depositphotos.com

- Det er nå eller aldri for Grenlandsbanen

Gjerstad kommune presiserer regler for barnebursdager i Gjerstad. Illustrasjon: Depositphotos.com

Dette er reglene for barnebursdager i Gjerstad

Får du et anrop fra ukjent nummer kan det være kommunen som forsøker å få gjort avtale med deg om vaksinering. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Ukjent anrop på telefonen kan gjelde time for vaksinering mot Covid-19

Stortingsrepresentant Svein Harberg (H)

- Mine tre store bekymringer: Jobben, skolen og helsa

Eurospar Brokelandsheia. Arkivbilde

Kjøpte vinnerloddet i Lotto på Eurospar Brokelandsheia

Kommunedirektør Toril Neset. Arkivbilde.

Forventer økning i vaksineringen i Gjerstad de nærmeste ukene

Gjerstad kommune oppfordrer til å holde avstandsreglene også i påsken. Illustrasjon: Depositphotos.com

Ordføreren presiserer covid-reglene i Gjerstad i påsken