Spaghetti Bolognese tar timesvis å lage på italiensk vis… Jeg jukser litt 🙂
Du trenger:
- God spaghetti (kokes al dente – ca 1-2 min kortere en det som står på pakken)
- Karbonadedeig/god kjøttdeig av storfe (4-500g),
- 1 gul løk (grovhakket),
- 2 fedd hvitløk,
- 1ss tomatpuré,
- 1 boks hakkede tomater,
- 2ss rødvinseddik,
- 1 kopp rødvin (kan sløyfes),
- 1dl god kalve-/oksekraft,
- Parmesan
- Basilikum.
Stek kjøttdeigen i en panne. Ta ut kjøttet og tilsett løk, hvitløk og tomatpuré- la dette frese i 10sek og tilsett rødvin, eddik, kraft og tomater. Ha i kjøttet og la det hele stå å små-putre i minimum 10 minutt (du får mer smak, jo lengre den får stå), pass på at det ikke kokes tørt – ha gjerne i en sleiv av kokevannet til pastaen. (Pastavannet inneholder stivelse som gjør til at sausen fortsatt får en fin konsistens og ikke bli utvannet)
Serveres med revet parmesan, basilikum, olivenolje og fersk pepper.
God helg!