Einar Bilstad fra Foss Eik Mek. verksted og Tor Kjetilson Moe i CEG.  Foto: Privat.
Einar Bilstad fra Foss Eik Mek. verksted og Tor Kjetilson Moe i CEG. Foto: Privat.

CEG kjøper Foss-Eik Mek Verksted AS

Det nyetablerte firmaet Construction Equipment Group (CEG), med Tor Kjetilson Moe i spissen, har kjøpt 100% av Foss-Eik Mek Verksted AS.

- Foss-Eik fra Jæren er nå en del av CEG og med posisjon som markedsleder i Norge og sin uslåelige kvalitet, passer Foss-Eik godt inn i vår struktur. Vi er derfor stolte av å ha kjøpt 100% av Foss-Eik. Produksjonen forblir på Bryne og vi skal sammen skape nye muligheter for Foss-Eik i et jordnært, men fremoverlent og godt miljø, sier daglig leder i CEG, Tor Kjetilson Moe i en pressemelding.

 

Tradisjonsrike Foss-Eik Mekaniske Verksted på Bryne har utviklet og levert utstyr til landbruket og anleggsbransjen i over 70 år. Drevet av mål om ytterligere vekst, går selskapet nå inn i Construction Equipment Group.

 

Foss-Eik har siden 1950-tallet produsert traktorhengere, og fører i dag et stort spekter modeller og størrelser med lastekapasitet fra 1-20 tonn. Selskapet omsatte for 60 millioner kroner i 2020, og har over tid hatt en stabilt god utvikling.

 

Attraktiv markedsleder
Construction Equipment Group, med hovedkontor på Gjerstad i Agder, har ambisjoner om å bli et ledende nordisk konsern innen utstyr til bygg- og anleggsbransjen. Ifølge daglig leder, Tor Kjetilson Moe, passer Foss-Eik perfekt inn i konsernets forretningskonsept.

– Foss-Eik er et strategisk interessant selskap for oss. De er markedsleder i Norge på traktorhengere, kjent for kvalitet, har dedikerte medarbeidere, en sterk markedsposisjon samt et bredt nettverk innen norsk landbruk. Vi ser et stort potensial i å videreutvikle kapasiteten og produktspekteret med flere modeller til eksisterende og nye markeder, forteller Moe.

 

Fortsetter i førersetet
Foss-Eik har en lang og stolt historie som partene vil bygge videre på. Derfor skal utvikling og produksjon fremdeles skje fra Bryne, og dagens eier og daglige leder, Einar Bilstad, fortsetter i lederrollen.
– Jeg blir med videre, ja. Både som daglig leder i Foss-Eik og på eiersiden ved at jeg reinvesterer i CEG. Fokuset vårt i Foss-Eik blir å videreutvikle selskapet, dra fordeler fra CEGkonsernet, og særlig øke salget vårt til anleggsbransjen. Heldigvis er også våre ansatte positive til denne store muligheten.

 

Nå kan vi fokusere på å videreføre kulturen vi har bygd opp over lang tid, samtidig som det blir spennende å bli del av et offensivt miljø der vi får langt større muskler til videre utvikling og vekst, sier Einar Bilstad, daglig leder i Foss-Eik.

Flere saker

Mange innbyggere i Agder har søvnproblemer, viser en undersøkelse. Illustrasjonsbilde: Shutterstock.

Hver tredje innbygger i Agder sover for lite - her er ekspertenes beste tips

Garli Viktor var helt uten konkurranse i kveld. Skjermdump: Norsk Rikstoto.

Garli Viktor holdt lekestue på Jarlsberg

Arilds Motorsenter Brokelandsheia åpner 14. juni. F.v. Niclas Öhlin og Arild Dale Kjempekjenn.

Åpner dørene til splitter ny butikk på mandag

Verena Garcia reiser til Moskva for stamcellebehandling i sommer. Foto: Facebook

Reiser til Moskva for stamcellebehandling i sommer

Morten Presthagen. Arkivbilde

Investerer 900 000 i forprosjekt for King's Mansion på Brokelandsheia

Morten Presthagen er ute med nyheter om sin planlagte "King's Mansion på Brokelandsheia. Foto: Facebook.

Det meldes om utvikling i King's Mansion-prosjektet

Hagevanning kan koste en husstand opp mot 3000,- pr. sommer. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Dette koster hagevanningen deg i sommer

Fylkestinget skal 15. juni vedta handlingsprogram for fylkesveier. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Posisjonen i Agder fylkesting er enige om handlingsprogram for fylkesveier