Først, jeg fikk 2.plassen for årets matblogg i SaleDucks konkurranse! Tusen takk til alle som stemte på meg!
Vi feirer med KAKE!
Til Brownies trenger du:
- 150 g smeltet meieri smør
- 3 egg
- 4 dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 2 ts vaniljesukker
- 5 ss kakaopulver
Bland først egg og sukker i en bolle (ikke mer enn at det blander seg godt). Ha i det tørre og spe til slutt med smøret. Jeg stekte denne i springform med bakepapir i 30 min på 170 grader. Sjekk gjerne midten med en pinne undervegs… kaken skal være klabbete, nesten som en konfektkake.
Til mousse trenger du:
- 250 g smeltet, god sjokolade
- 3 Eggehviter
- 2 Eggeplommer
- 60 g melis
- 3 dl fløte
Smelt sjokoladen, pisk eggehviten luftig (en en ren bolle, fett ødelegger «fluffen»), pisk fløten sammen med melisen. Rør eggeplommene inn i sjokoladen nå den ikke er for varm men fortsatt godt flytende og vend inn kremen og til slutt vender du eggehvitene forsiktig sammen med resten.
Dynk browniesen med melk (eller hva du måtte like best), sett friske bringebær tett over hele browniebunnen. Topp med moussen og pynt med bringebær og økologiske roseblad (disse må ikke være sprøytet)
Om du ønsker «krystalliserte» roseblader kan du dyppe dem i pisket eggehvite og sukker og legge de til tørking til dagen etter 🙂
Ha en fortsatt fin helg 🙂