Utstillere viser stor interesse for å delta på Brokelandsheiadagene i år.
Utstillere viser stor interesse for å delta på Brokelandsheiadagene i år.

Det er fullbooket på Brokelandsheia i år

4 1/2 måned før Brokelandsheiadagene braker løs er det ikke lenger en eneste ledig utstillerplass igjen.

Dermed må utstillere som ikke har meldt seg på til nå forberede seg på å stå på venteliste for å komme med. 

En av grunnene til den økte interessen er at Brokelandsheiadagene i år ikke kolliderer med Dyrskuet i Lyngdal, og utstillere kan derfor delta på begge arrangementene. I år vil de fire handelsmessene på Dølemo, Brokelandsheia, Lyngdal og i Seljord komme fire helger etter hverandre. Spesielt for de profesjonelle utstillerne er det praktisk å kunne delta på alle sammen i samme sesong. Forhåpentligvis blir dette en fast ordning i årene fremover. 

Endret infrastruktur
Etter Burger King har etablert seg på Brokelandsheia, med egen avkjøring inn til sin restaurant, åpner det seg samtidig muligheter for å utvikle en mer praktisk løsning for både publikum og fastboende. Utstillerområdet vil i år bli noe endret, ved at hovedgaten i sør ender i en sving ut mot innkjøringen til Burger King. Dermed vil beboere på Brokelandsheia Terrasse i år kunne kjøre forbi Sletta Bilberging, rundt Burger King og så ut på hovedveien. 

Etter å ha forsøkt å begrense antall innganger i fjor til en ved Lyngrillen, blir det i år igjen tre innganger til markedet. En ved tivoliet i nordlig ende, en ved Lyngrillen, og en i hovedgaten ved innkjøringen til Burger King.

Programmet er under utvikling
Årets Brokelandsheiadager vil inneholde både faste og nye programposter. Fredagen vil imidlertid være fri for underholdning, men til gjengjeld vil publikum slippe å betale inngang til handelsmessen denne dagen. Lørdag og søndag blir det et tettpakket underholdningsprogram med konserter,  barneunderholdning, konkurranser, m.m. Inngangsprisene blir for øvrig som på Dølemo, gratis inngang til og med 13 år, kr. 150,-  fra 14 år og oppover. Helgepassene vil i år koste kr. 200,- mot kr. 250,- i fjor. Parkering vil være gratis for personbiler alle dager. 

Nytt og rimeligere tivoli
I år blir det Skandinavisk Tivolipark som kommer på besøk. Dette er et tivoli som satser noe mer på attraksjoner for mindre barn, og dermed vil også tivolibillettene bli noe rimeligere enn før. Tivoliet flytter til den nordlige enden av Brokelandsheia, på grusplassen der det til vanlig står en del busser parkert. På denne måten vil også dyrene i Den Lille Dyrehagen slippe å bli redde av både lys og lyd fra tivoliet. Spesielt vil nok kenguruene sette pris på dette.  

Satser på bedre vær
Etter å ha opplevd den varmeste og tørreste sommeren i nyere tid i 2018 ble det maksimal utur under Brokelandsheiadagene. Det var faktisk den eneste helgen med nedbør på flere måneder, og det bøttet ned store mengder regn det meste av helgen. Derfor er det nå lagt inn en bestilling på lett overskyet vær for helgen 30. august - 1. september. :-) 

Hold av helgen til årets folkefest på Brokelandsheia!

Flere saker

Kreftforeningen gjør Stafett for livet virtuell

GIL åpner for organisert fotballtrening neste uke.

Gjerstad IL inviterer 1.-3. klasseelever til fotballtrening

Gjerstad kommune skal utnevne meddommere til ulike rettsinstanser for perioden 2021-2024

Disse har sagt ja til å bli meddommere fra Gjerstad

Banksjef i Østre Agder Sparebank, Nina Holte.

- Lokal forankring gir fornøyde kunder

Ta storviltprøven på Solem skytebane i sommer

Cato og Tore Solstad får nå holde søndagsåpent på Eurospar Brokelandsheia i sommer. Arkivfoto.

Får holde søndagsåpent fra 16. juni til 16. august

Nye bygninger er under oppføring ved Solem skytebane. Foto: Gjerstad JFF.

Nye fasiliteter på Solem skytebane

Moe Odin er nyvalgt medlem i travsportens Hall Of Fame

Moe Odin innlemmet i travsportens Hall Of Fame!