Wenche Fresvik er ny daglig leder i Agder Næringsselskap. Arkivbilde: Agder fylkeskommune.
Wenche Fresvik er ny daglig leder i Agder Næringsselskap. Arkivbilde: Agder fylkeskommune.

Wenche Fresvik er ny daglig leder av Agder Næringsselskap AS

Wenche Fresvik overtar stafettpinnen etter Kirsten Borge som daglig leder av Agder Næringsselskap AS. 

Fakta om Agder Næringsselskap:
Agder Næringsselskap AS ble etablert i 1980 som Aust-Agder Næringsselskap. Agder fylkeskommune er største eier, andre eiere er kommuner, banker og regionalt næringsliv. (67% offentlig og 33% privat) Selskapet skal være en risikovillig og tålmodig investor som både tar markedsmessige og samfunnsutviklende hensyn. Pr. nå har Agder Næringsselskap AS eierandeler i ca. 35 selskaper i regionen.

 

- Daglig leder i Agder Næringsselskap gjennom mange år, Kirsten Borge, har gått av med pensjon. Borge har gjort en viktig og god jobb med å bygge opp selskapet til det er i dag, et investeringsselskap som har bidratt til utvikling i mange små og mellomstore bedrifter, sier styreleder Torunn Ostad i en pressemelding. 

 

- Som styreleder er jeg veldig glad for å ha fått på plass en erfaren og engasjert daglig leder med variert bakgrunn og et godt nettverk i landsdelen. Wenche Fresvik er i dag avdelingsleder for avdeling for «Virkemidler og entreprenørskap» i Agder fylkeskommune og har tidligere vært næringssjef i Aust-Agder fylkeskommune. Hun har lang erfaring innen strategisk næringsutvikling i Agder-regionen, og flere års erfaring med industri- og forretningsutvikling i flere ulike selskaper. 

 

Wenche Fresvik er 58 år, gift og har tre voksne barn. Hun kommer opprinnelig fra Molde, men har bodd de siste 32 årene i Arendal. Hun har en mastergrad i innovasjonsledelse i tillegg til bedriftsøkonomi og industriteknisk fagutdanning. 

 

Agder Næringsselskap AS har ambisjoner om å ta en viktig rolle i hele regionen, og ønsker å bidra til økt verdiskaping gjennom investering av risikovillig kapital i etablerte og nyetablerte bedrifter. Fresviks utdanning og erfaring med innovasjon og næringsutvikling i ulike bransjer i regionen vil være en styrke for Agder Næringsselskap, avslutter styreleder Torunn Ostad.

 

 

Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven!

- Jeg brenner for å styrke landsdelens innovasjonskapasitet i det digitale skiftet, med fokus på potensialet som landet har innenfor bærekraftig næringsutvikling ved å ta hele landsdelen i bruk, sier den påtroppende lederen i næringsselskapet, Wenche Fresvik.

 

- Jeg har over mange år jobbet sammen med landsdelens næringsklynger, Innovasjon Norge, Forskningsrådet, Universitet i Agder og Siva for å styrke dette arbeidet. En sentral oppgave i dette viktige samarbeidet er å identifisere nye selskaper og teknologier med vekstpotensial og utvikle virkemidler som bidrar til at de lykkes. Jeg sitter også i den nasjonale eiergruppen til Innovasjon Norge for å jobbe med dette på nasjonalt og internasjonalt nivå. Jeg har erfaring med aktivt eierskap i flere selskaper og mange års styreerfaring, både som styremedlem og styreleder i ulike selskaper. Som leder er jeg opptatt av å bygge gode team og inspirere dyktige kollegaer og samarbeidspartnere til å jobbe strategisk for å oppnå felles mål. Dette har jeg også satt stort fokus på i mine roller som styreleder i ulike selskaper. 

 

Jeg har en spennende stilling som avdelingsleder for virkemidler og entreprenørskap i Agder fylkeskommune og ser klare sammenhenger mellom fylkeskommunenes sentrale rolle som samfunnsutvikler og leder av det regionale partnerskapet og vår oppgave når det gjelder utvikling av nødvendige virkemidler for å bidra til en bærekraftig verdiskaping i Agder.  Jeg gleder meg derfor til å ta fatt på oppgaven som daglig leder i Agder Næringsselskap og bygge videre på den verdiskapingen selskapet har bidratt til gjennom mange år, sier Wenche Fresvig.

 

Flere saker

Boligbrann i Gjerstadveien, men ikke i Gjerstad kommune

Ferrari 812 GTS Spider Superfast - blir å se på Brokelandsheia 3.-5. september.

Ferrari 812 GTS Spider Superfast til Brokelandsheia 3.-5. september

Bandet Bergtatt kommer på besøk til årets Møllafestival. Foto: Facebook.

Bergtatt til Møllafestivalen

Vaksineringstakten i Gjerstad øker de nærmeste ukene. Illustrasjon: Depositphotos.com

Nå blir det fart på vaksineringen i Gjerstad!

Elisabeth Aarsæther. Foto: DSB

Ekstremvær og ekstremisme

Fra Møllafestivalen 2020. Foto: Møllafestivalen

Forberedelsene er i gang til årets Møllafestival

Gjerstad kommune informerer om vaksinasjonsplanen framover. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Oppdatert informasjon fra kommunen om vaksinering

Om litt over en uke åpner sommer-OL i Tokyo. Illustrasjon: Depositphotos.com

Her er aktuelle TV-tidspunkter under OL i Tokyo