Du trenger:
- 8-10 hakkede soltørkede tomater
- 1 Hel gul løk
- 1 liten boks tomatpuré
- 1 Chili
- 1 dasj rødvinseddik (Du kan erstatte eddiken med en kopp rødvin)
- 2 stk Laubærblad
- 1 Bunt friske urter (Rosmarin og timian funker veldig bra)
- 2 fedd hvitløk
- 5 dl Suppekraft/buljong/kyllngkraft eller lignende
- 8-10 bokser hakkede tomater
- 20 stk hele, sorte pepperkorn som mortes grovt
Serveres med Cottage Cheese (Evt. mozarella) og frisk basilikum eller annen friske urter.
Fremgangsmåte:
Her er vi tilbake til den italienske måten å lage mat på – det tar tid, men det er så definitivt verd det.
Surr løk, pepper, hvitløk, soltørkede tomater og chili i en liten skvett olje. Når dette freser godt på høy varme tilsettes tomatpureen – den skal stekes hardt i noen sekunder for å fjerne den litt stikkende smaken. Hell så over eddiken (eller vinen… evt begge deler) skru ned temperaturen og tilsett de hakkede tomatene og kraften (dette kan bli noe gris så sett ned temperaturen, ha forkle på og ha lokket klart). Putt oppi urtene og laubærblad. La det hele putre så lenge du har tid (den blir bare bedre og bedre).
Ta ut urtene og laubærbladene – kjør suppen sammen med stavmikser (eller lignende) – Sil suppen over i en annen kjele om du ønsker en jevnere suppe.
Utover uka kan du bruke suppen som tomatsaus til pizza, eller lage kjøttboller og ha en «Lady og landstrykeren»- kveld ( Ikke uvanlig her i huset… ) Eller redusere ytterligere sammen med en skvett eplecidereddik og sukker og bruke den som ketchup på burgeren – mulighetene er mange.
NB! Funker fint å fryse ned.
Husk #matigjerstad