Dette i følge Dan Souza, redaktør i matmagasinet Cook’s Illustrated. Han har eksperimentert med å steke kjøtt direkte fra frossen tilstand og etter tining både i mikro og langtidstining i kjøleskap.
Begge biffene ble først brunet i panne i 90 sekunder, for så å stekes i stekeovnen til ønsket kjernetemperatur. Det tar naturligvis noe lengre tid å steke en frossen kjøttbit enn en tint, men har man tid til å vente viser resultatene at den frosne biffen både var mer saftig og var stekt mer jevnt enn den som var tint. I tillegg var smaken bedre.
Souza gir også sitt beste tips til hvordan man skal fryse ned kjøtt. De fleste pakker nok dette i plastposer og slenger disse rett i fryseren. En bedre metode er å fryse det først uten innpakning, og først pakke kjøttet inn i plast etter at det er nedfrosset. Dette gjør at man slipper dannelse av iskrystaller på kjøttet, slik de fleste av oss har opplevd.
Så, da er det vel bare å sjekke om tipsene stemmer?
Bon Appétitte!