12. mai er sykepleiernes dag. Illustrasjonsbilde
12. mai er sykepleiernes dag. Illustrasjonsbilde

- Takk til alle sykepleierne!

- I forbindelse med sykepleiernes dag vil jeg få takke dere for den viktige jobben dere utfører!
//Tone Helene Strat, Gjerstad KrF

- Takk til alle sykepleierne!

 

Dere sitter på noe av verdens viktigste kunnskap. Å pleie, behandle og redde liv. Livene våre, til barna våre, til våre eldre. I dag, 12. mai,  på sykepleiernes dag 2020 blir det særlig tydelig hvor mye dere betyr for oss. Derfor er det særlig viktig for meg å si; Gratulerer med dagen, kjære sykepleiere!

 

Den internasjonale sykepleierdagen ble lagt til 12. mai, bursdagen til Florence Nightingale. I år er det 200 år siden den ikoniske sykepleieren ble født i Firenze i Toscana. Hun opplevde sykepleien som et hellig kall. Et yrke som på den tiden hadde et dårlig rykte. Nightingale lot ikke dette stoppe henne fra å påvirke omgivelsene sine, og hun ble den ledende forkjemperen i Storbritannia for bedre medisinsk pleie på sykehusene. Nightingale var blant annet tydelig på viktigheten av hygieniske tiltak som ordentlige latriner, sanitære anlegg, rent sengetøy og vinduer som kunne åpnes opp. Hun føyer seg inn i en fagtradisjon som blant annet har lagt fundamentet for verdiene i dette landets fantastiske helsesystem. En tradisjon som stolt videreføres i dag av landets over 100.000 sykepleiere.

 

Denne merkedagen vil jeg bruke til å takke dere for den viktige jobben dere utfører. Dere er trygge voksne som er der for barna, uavhengig av familiens omstendigheter. Dere tar imot og veileder nybakte foreldre, sørger for hjelpetiltak til familier og barn med ekstra utfordringer, og er en trygg og fortrolig støtte for barna i skolen. Det er utfordrende når enslige i hjem og på institusjoner blir sittende alene uten besøk av familie eller venner. Mange har vært i den situasjonen i ukesvis.

 

Oppgavene står i kø. Ønske og behov for flere kollegaer har blitt enda tydeligere de siste ukene. Det er krevende og føle på at man ikke strekker til. For den jobben dere gjør, vil jeg si tusen, tusen takk!

 

 

Tone Strat
Gjerstad KrF

Flere saker

Moe Odin er nyvalgt medlem i travsportens Hall Of Fame

Moe Odin innlemmet i travsportens Hall Of Fame!

Ordfører Inger Løite

Vil tilby kommunal koronastøtte til lokale bedrifter

Varaordfører Steinar Pedersen.

Foreslo to nye tiltak i kommunestyremøtet

8 idrettsstipender til unge talenter i Agder

 Nils Harald Reiersen i Den Lille Dyrehage.

- Tusen takk i en krevende tid!

Gratis studietilbud hos Universitetet i Agder

Gapahuken ved Sigderdammen. Foto: Gjerstad JFF

Gjerstad JFF med nye lavterskeltilbud til familier

Foto: Gjensidigestiftelsen.no

Vil du glede barn og unge med en aktivitet i sommer?