Sjøkreps
– Kok opp saltvann (gjerne sjøvann)
– Slipp sjøkrepsen oppi – la de trekke i 1 min (vanlig størrelse)
– Sjokk nedkjøl ved kaldt vann og is – du får med så mye is du ønsker på fiskebrygga.
– Del krepsen i 2 på langs – fjern paven
– Legg på en klatt med smør, litt grovt salt (Oppskrift på smør nedenfor)
– Grill på 220 grader under grillelementet i 2 – 3 min.
– Servèr med frisk lime eller sitron og NYT!
Kryddersmør
Du trenger:
– Romtemperert meierismør eller annet godt smør (kvitseidsmør og rørossmør er fantastisk å bruke)
– 1/4 Chili – finhakkes
– 10-12 pepperkorn (sort) – mortes
– 1 Fedd hvitløk – finhakkes
– 2-3 blader estragon – finhakkes (Her kan man bruke andre urter etter ønske)
– Persille og gressløk – finhakkes
– litt revet limeskall
Bland alt sammen i en bolle – når alt er fordelt godt fører man smøret over på et bakepapir – prøv å forme en pølse før man ruller det hele til en stor «twist» – vri endene i motsatt vei til det er så stramt du klarer. Legges i kjøleskapet i min 1 time.
Tips; Legg en klatt kryddersmør på en nygrillet biff eller i en bakt potet 🙂
Drikketips
Sjøkreps er litt søt i smaken så her er det godt med mye friskhet;
Vin : Spansk tørr Albarino eller Tysk Riesling
Øl: Pils eller saison
Alkoholfritt: Frisk eplenektar eller lyst alkoholfritt øl
God Appetitt 🙂
For flere spennende mattips, besøk https://lillekjokken.blogg.no/