Du trenger:
1 Nett blåskjell
1 Gulrot
2 Fedd hvitløk
2 Sjalottløk
1/4 Sellerirot
2 dl Tørr hvitvin
1 «neve» spaghetti
3 dl Kremfløte
Kok spaghetti al dente. ( 6-7 minutter til spaghettien er ferdig men med litt tyggemotstand)
Kutt grønnsakene i terninger og stek på høy varme i god olje – tilsett vaskede blåskjell og hvitvinen – sett ned temperaturen og damp blåskjellene til de er åpnet – ta ut blåskjellene og tilsett fløte. Redusèr og smak til med salt og pepper – sil vannet av spaghettien og bland sammen med sausen og blåskjellene.
Her anbefales en fransk hvitvin på druen Souvignon Blanc – gjerne Sancerre eller en frisk eplejuice med en skvett farris.
Husk #matigjerstad
https://www.igjerstad.no/tags/mat-drikke