Vanskelighetsgrad: middels Tid: 1,5 timer Allergener: Sopp, gluten, melk og soya
Soppen er i høysesong og enten du velger å plukke den selv eller kjøpe den så kan vi ende opp med fantastiske retter, enten der soppen spiller hovedrollen eller stiller som statist. Jeg er så heldig å ha en venninne som er veldig flink til å plukkes sopp for meg, som forøvrig er trygg på de soppene hun plukker! Jeg fraråder på det sterkeste å spise sopp du ikke er 100% trygg på!
Handleliste:
- Sopp (trakt-kantarell, kantarell og piggsopp)
- Fløte
- Melk
- Godt smør
- God kraft
- Hvetemel (evt maizena)
- Tørr hvitvin
- Sjalottløk
- Sort pepper
- Godt salt (jeg bruker et røkt maldonsalt)
- Focaccia
- Timian
- Olje til steking
Stek finhakket løk i olje til den er blank og tilsett renset sopp. La soppen svette i pannen i noen minutter før det tilsettes en god klunk hvitvin. Kok ut litt før kraften tilsettes (jeg foretrekker en god kalvekraft). Sil soppen fra væsken og ha væsken over i et litermål. Lag en jevning av smør og mel som spes med væsken, melk og fløte. Smak til med salt og pepper. Ha soppen tilbake i suppen på slutten av koketiden.
Krutongene her er butikk-kjøpt focaccia (daggammelt) som er stekt i pannen med salt, pepper og god olje.
Topp suppen med litt frisk timian for en litt frisk smak.