Nybygget på Solem skytebane er i ferd med å bli ferdig. Foto: GJJF.
Nybygget på Solem skytebane er i ferd med å bli ferdig. Foto: GJJF.

Nybygg på Solem med moderne teknologi

Det første nybygget med varmestue og garderobe på Solem skytebane er nå ferdig utvendig Det gjenstår noe elektroarbeider og isolering innvendig før bygget kan tas i bruk

- Vi startet 4. mai med grøftet til trekkrør og har seinere hatt god framdrift. Gjenstående arbeid med lagerbygget og andre tekniske arbeider vil pågå utover høsten, sier leder i Gjerstad JFF, Jostein Vestøl. Det første nybygget med varmestue og garderobe er nå ferdig utvendig. Det mangler et vindu og dører. Innvendig gjenstår noe isolering / støydemping, elektroarbeider samt panel i varme rom. Leder av Jaktskytterutvalget, Jo Åsmund Sandåker og Rolf Inge Haugholt har begge gjort en stor innsats med dugnadsarbeid på grunnarbeid, betong og bygg.

 

- Rolf Inge er via sitt firma Haugholt Anleggsservice AS også ansvarlig for byggingen og byggeleder. Vi har hatt veldig stor nytte av hans og firmaets ressurser i ulike sammenhenger. Så nyter vi godt av friperioden til Jo Åsmund i Nordsjøen og hans gode snekkerkunnskaper og snekkerutstyr. Også andre har bidratt med dugnadsinnsats, maskiner og annet. Nå er det oppgaver som i noen grad andre vil ta fatt på, sier Vestøl, som takker alle for god innsats.

 


Jo Åsmund Sandåker er leder av Jaktskytterutvalget i Gjerstad JFF.

Etterlengtet bygg
- Det er et svært etterlengtet bygg som nå reiser seg på Solem skytebane. Mens rifleskytterne har kunnet drive med sin sport under tak, har hagleskytterne måttet friste tilværelsen under åpen himmel uansett vær. Årsaken til dette er at når vi startet byggingen av skytebanen var det stort sett bare riflemiljøet som var aktivt, sier Jo Åsmund Sandåker.  Nå er det ganske mange hagleskyttere og trener på onsdagene. Flere blir det nok nå når skytterne kan stå under tak og vi får egen varmestue.

 

Duekortsystem innføres.
Foreningen har anskaffet et brukervennlig kortsystem på haglebanen som nå får overbygg. Dette fungerer slik at skytteren kjøper et «duekort». Det er et plastkort som fylles opp med det antall leirduer en kjøper i kortterminalen i sekretariatet. Kortet tas med til banen og legges i kortleseren. Der trekkes duer av kortet når en skyter! Jo Åsmund ser fram til å ta systemet i bruk. Det vil forenkle både for skytterne og standplassleder.

 

Foreninger som har etablert dette systemet bruker mindre mannskap på treningskveldene og skytterne får et mye bedre tilbud.

 

Styret vurderer og fastsetter priser.  Nåværende priser er 100 kroner for kortet og normal pris for leirduene er mellom 1,25 – 2,- pr due.

 

Lokale bedrifter har støttet opp
Både Gjerstad Products og Østre Agder Sparebank har bidratt med midler til kjøp av duekortsystemet. Henholdsvis Tor Kjetilson Moe og Jan Birger Stebekk hadde tro på ideen og bidro hver med et viktig beløp til innkjøp.

Vi er svært takknemlige for bidragene fra begge, sier Jostein Vestøl.

 

Besøk fra Aust Agder JFF
Nylig hadde vi på Solem hyggelig besøk fra Aust Agder JFF. De serverte oss også kaffe og kake. Vi ga en omvisning og orientering om bygget mens de ventet på helikopter for blant annet transport av kalk opp til Karitjenn>>>  Benytt deg allerede nå av hytta, Karibu – fin hytte og fin plass med fint vann i merket trase til Havrefjell Turlag mellom Uvdalen og Heiland, avslutter lederen i Gjerstad JFF.

 

Flere saker

Slik så det ut i Sandåkerhølen midt i september for fem år siden. Historien kan gjenta seg i år. Arkivfoto.

Forbered deg på en hel uke med konstant regnvær

Stemningsbilder fra Havrefjell. Foto: Østre Agder Sparebank

Østre Agder Sparebank tilbyr hyttetomter på Havrefjell

Speedy Jetstar tok en flott seier på Klosterskogen i kveld. Skjermdump: Norsk Rikstoto.

Per Vetle tok en ny seier med Speedy Jetstar

Lars Erik Blokkhus kommer til Gjerstad 24. oktober. Skjermdump: Youtube.

Lars Erik fra Plumbo til Holmen Gård

Christian Eikeland. Foto: Agder fylkeskommune / Mona Hauglid.

FrP vil ha økt satsing på jernbanekommunene

Gjerstad Utlånssentral tilbyr massevis av utstyr for ulike utflukter i naturen. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Gjerstad Utlånssentral tilbyr utstyr for spennende naturopplevelser

Nå blir snart tilværelsen lysere langs Gjerstadveien i øvrebygda. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Fikk 4 millioner til mer lys langs Gjerstadveien

Rebekka Sunde åpner i høst Salong Sunde på Gjerstadsenteret

Rebekka (24) overtar frisørsalongen etter "mommo"