Da har vi hatt et par dager i Bangkok, først ute og rekognosert litt, før vi i ettermiddag ble med på en ny guidet matopplevelse i og rundt Chinatown-distriktet i den kaotiske storbyen.
Også i Bangkok ble det mange matretter å forsøke seg på, men det var nok noe mer «sivilisert» enn det vi testet ut i Manila. Det var lite innmat på dagens smakskart.
Turen begynte likevel med grillede andehoder og langtidskokte griselabber, ikke så halvgalt for oss som er vant med syltelabber fra Eurospar Brokelandsheia.
Deretter kom det kylling satay, friterte fiskekaker, supper av flere slag, samt svineribbe og soyais. Vi var også innom flere sjømatretter, bl.a. kongereker, div. skjellvarianter, fisk og flere supper.
I løpet av turen besøkte vi faktisk 3 Michelin-restauranter. Kvalitetskravet for disse lå nok i selve maten, ikke i lokalene eller øvrige fasiliteter. Det var nemlig ikke mer enn det måtte være på den fronten.
Mot slutten måtte vi bremse på inntaket av hver rett. vi var innom godt over 20 av dem i løpet av den fire timer lange turen. Til slutt ble punktum satt med Mango Sticky Rice til dessert.
I morgen, torsdag, går turen videre til Mombai, som vi forventer oss mye av på matfronten. Det skal testes ut hvor sterk mat beboerne i byen virkelig spiser. Selv om jeg er glad i sterk mat, mistenker at det er noen knepp opp til Mumbai-standard…
Her er et bildegalleri fra dagens matturné i Bangkok (klikk på bildene for detaljer).