Søndagens matopplevelser er unnagjort, og for en dag det ble!
Vi har bestilt guidede matturer i de tre byene vi skal til via Tripadvisor.com, som tilbyr slike for de fleste av de største byene i verden.
Dagens tur i Manila var med guiden Jian, som driver med dette på daglig basis. Han var svært kunnskapsrik både på matkultur og historikk både lokalt og nasjonalt.
Sammen med to australiere, en engelskmann og en japaner gikk turen rundt i distriktet Mandaluyong.
Først fikk vi den samme dim-sum’en vi fikk i går, men med en litt annen vri, sammen med en banandrikk med noen rare geléklumper i. Videre kom en serie med grillede innvoller fra bl.a. kylling- og grisetarmer, okselever, griseører, kyllingkrås og andre lekkerbiskener… Deretter kom to merkelige desserter, laget av ris, med kokos og kanelsmak og med emmentalerost oppå.
På menyen videre stod friterte matretter. Vaktelegg, vårruller, magesekk, m.m. gled ned på høykant, etterfulgt av fritert kake på spidd med karamell rundt.
Så langt hadde det vært appetittvekkere på menyen. Nå var tiden inne for hovedretter. Først kom en artig, sur suppe med grisetarmer, lever og lime, fulgt av sardiner og en noe merkelig kjøttrett vi ikke fikk helt taket på. Alt ble akkompagnert med iskald øl. Filippinere har en litt merkelig skikk, de drikker øl med isbiter i, for både å gjøre drikken litt friskere og lett å drikke i den intense varmen. I dag har det vært over 35 grader i skyggen.
Den 18 retter store rundturen var absolutt verdt de rundt 650 kronene den kostet. Vi ble mer enn mette, og i tillegg rike på opplevelser av nye smaker og ikke minst konsistenser. Langtidsstekte griseører på spidd kan anbefales 🙂 Her kommer et bildegalleri (klikk på dem for detaljer) :