Gjersdølinger over 65 år blir invitert på middag på kommunens regning.  Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com
Gjersdølinger over 65 år blir invitert på middag på kommunens regning. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Kommunen spanderer middag på gjersdølinger over 65 år

Kommunedirektør Torill Neset informerte kommunestyret torsdag kveld om flere tilskuddsordninger som kommunen har fått tildelt midler fra.

- Vi søker fra tid til annen ulike tilskudd for å iverksette tiltak i kommunen vi ikke har anledning til via det ordinære budsjettet, sa kommunedirektør Toril Neset i kommunestyremøtet torsdag kveld.

 

Eldre ut på middag
- I tilskuddsordningen "Eldre ut på middag". har enhet for helse og omsorg, i samarbeid med Frivilligsentralen og eldrerådet sendt søknad til Statsforvalteren om tilskudd fra ordningen. Søknadsbeløpet var 66 000 kroner, og vi fikk innvilget dette beløpet, sa Neset.

Målet er at vi skal tilrettelegge for at innbyggere over 65 år, hjemmeboende i Gjerstad, skal få en god opplevelse og et godt måltid ved å delta på dette arrangementet.

De ovennevnte vil nå organisere tiltaket, bl.a. ved å kontakte spisestedene i kommunen. Drosjene i bygda vil også være med på opplegget og sikre at alle skal kunne komme seg til og fra arrangementet. Mer informasjon blir tilgjengelig etter hvert, opplyste kommunedirektøren.
 

Midler til mer utstyr i utlånssentralen
Kommunen har også fått tilskudd til mer utstyr til gratis utlån for fritidsaktiviteter, i regi av Utlånssentralen som ble etablert i september 2020. - Nå har vi fått innvilget nye 100 000 kroner, og vi vil gå til anskaffelse av annen type utstyr enn det vi kjøpte inn i fjor, informerte kommunedirektøren om. - Vi jobber samtidig med å gjøre Utlånssentralen noe mer tilgjengelig for folk, og vil flytte denne til eget lokale på Abel skole til høsten. På denne måten blir det enklere at alle som ikke har nødvendig utstyr selv kan låne dette i utlånssentralen og delta på aktiviteter på linje med andre, sa Torill Neset. 
 

Tiltak for å avdempe konsekvensen av smitteverntiltak for barn og unge
Kommunen har fått 50 000 kroner til aktiviteter i hverdagen for barn i flyktningefamlier. Her er det snakk om flere ulike aktiviteter som vil gjennomføres av flyktningetjenesten i kommunen.

 

Flere saker

Ordfører Inger Løite delte ut premier til vinnerlaget fra 7. klasse, som vant pizza til hele klassen.

Kreative ungdommer på Abel skole

På lørdag er det klart for årets Gjerstadmarsj. Illustrasjon: Depositphotos.com

Gå Gjerstadmarsjen på lørdag

Apotek1 på Brokelandsheia. Arkivbilde.

Venter vaksineboom på apoteket

Mikkel fra Broiler tester ut eksklusive grillspyd fra Eurospar Brokelandsheia.

Mikkel fra Broiler testet ut gourmetkjøtt fra Tore & Co

3 av 4 deltakere fra Gjerstad i NM-rulleskiskyting på Lillehammer denne helgen. Foto: GIL

NM i rulleskiskyting på Lillehammer

Har du lyst til å spille med denne gjengen? Bli med 16. og 17. oktober. Foto: Privat.

Har du lyst til å spille/synge i band?

Små og store idrettsutøvere kan igjen starte opp med vanlige treninger og konkurranser igjen. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

- Hurra, idretten har gjenåpnet!

149 abonnenter på det kommunale vannverket i Gjerstad har ikke installert vannmåler. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

149 abonnenter i Gjerstad har fortsatt ikke installert vannmåler