Slik skal besøkende på Brokelandsheiadagene ha lettere for å holde avstandsreglene.
Slik skal besøkende på Brokelandsheiadagene ha lettere for å holde avstandsreglene.

Innfører enkle "trafikkregler" under markedsdagene på Brokelandsheia

Med tre uker igjen til Brokelandsheiadagene begynner ting å falle på plass. Utstillerområdet er i skrivende stund 97% fullbooket. 

Som vanlig er flere nye utstillere påmeldt. Denne gang får vi besøk av ca 40 utstillere som aldri har vært på Brokelandsheiadagene tidligere. 

Med fokus på smittevern
Årets markedsdager på Brokelandsheia arrangeres i tråd med myndighetenes smittevernråd. Regjeringens regler for varemesser og midlertidige markeder er for tiden de samme som for landets mange kjøpesenter.

Dette betyr at antall mennesker som kan komme inn på markedet må stå i stil til totalt disponibelt areal, slik at alle har mulighet til å holde 1 meters avstand til mennesker som ikke er i sin egen familie. I praksis vil dette bety at det er plass til omtrent like mange mennesker som vanlig under Brokelandsheiadagene i et normalår. Alle som kommer inn, og alle som går ut av området vil bli registrert, slik at det til enhver tid er kontroll på hvor mange som er inne i utstillerområdet.

Smitteverntiltak
Det vil være stort fokus på smittevern under årets Brokelandsheiadager. Alle utstillere vil ha håndrens på sine stands, og det vil bli satt opp dispensere rundt omkring på hele området. Polenkomiteen på Abel skole har også egen stand ved storskjermen, der de selger håndgel med godlukt i praktiske småflasker til publikum. Inntekter fra dette salget vil gå til klassenes Polentur neste år. 
 

"Trafikkregler"
Som et ekstra trygghetstiltak for alle vil det i år bli lagt opp til at hovedgaten på Brokelandsheia deles på langs i to, med lave kjegler og merkebånd mellom dem. Meningen med dette er at publikum skal gå på den ene siden oppover gaten og den andre siden tilbake igjen. Dette vil gjøre det enklere for alle å holde avstand, da man slipper å møte noen på veien. Man forholder seg til reglene som gjelder for bilister på en vanlig vei med midtdeler.

NB! Ønsker man å snu, eller kanskje besøke en utstiller på den andre siden av gaten underveis, er dette helt OK. Da går man bare over sperringen, som kun er ca 30cm. høy. Man må bare huske på at uansett hvilken vei man går videre, skal man gå på HØYRE side av veien. Det er bare å følge med på hvilken vei andre går, så vil dette gå bra.

Messevaktene og speakertjenesten vil også veillede publikum om ordningen underveis.

 

Publikumsregistrering.
Både utstillere og besøkende vil bli bedt om å registrere seg ved ankomst, i tråd med myndighetenes retningslinjer.  Dette gjøres via en QR-kode som de fleste har mulighet til å skanne med sin mobiltelefon. Der registrerer man enkelt navn og telefonnummer. De som ikke har dette, kan registre seg manuelt via penn og papir. Informasjon fra registreringen er kun tilgjengelig for helsepersonell hvis det skulle bli aktuelt med smittesporing. Informasjonen vil bli slettet senest 14 dager etter arrangementet er over. 

 

Det er bare å glede seg til årets Brokelandsheiadager, 3.-5. september! Her blir det moro for både små og store hele helgen!
 

Rune Hagestrand,
No Limit Events AS
 

Flere saker

Ordfører Inger Løite delte ut premier til vinnerlaget fra 7. klasse, som vant pizza til hele klassen.

Kreative ungdommer på Abel skole

På lørdag er det klart for årets Gjerstadmarsj. Illustrasjon: Depositphotos.com

Gå Gjerstadmarsjen på lørdag

Apotek1 på Brokelandsheia. Arkivbilde.

Venter vaksineboom på apoteket

Mikkel fra Broiler tester ut eksklusive grillspyd fra Eurospar Brokelandsheia.

Mikkel fra Broiler testet ut gourmetkjøtt fra Tore & Co

3 av 4 deltakere fra Gjerstad i NM-rulleskiskyting på Lillehammer denne helgen. Foto: GIL

NM i rulleskiskyting på Lillehammer

Har du lyst til å spille med denne gjengen? Bli med 16. og 17. oktober. Foto: Privat.

Har du lyst til å spille/synge i band?

Små og store idrettsutøvere kan igjen starte opp med vanlige treninger og konkurranser igjen. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

- Hurra, idretten har gjenåpnet!

149 abonnenter på det kommunale vannverket i Gjerstad har ikke installert vannmåler. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

149 abonnenter i Gjerstad har fortsatt ikke installert vannmåler