Steinar Pedersen er ordførerkandidat for Høyre i Gjerstad
Steinar Pedersen er ordførerkandidat for Høyre i Gjerstad

- Høyre vil bidra til en god og verdig alderdom

-  Eldre trenger ikke være ensomme i Gjerstad.
// Steinar Pedersen, ordførerkandidat Gjerstad Høyre

Ifølge statistikken skal det i Gjerstad om 20 år være mer enn dobbelt så mange innbyggere over 80 år enn vi har i dag. Gjerstad Høyre mener derfor at det er på tide å legge en plan for dette allerede nå slik at vi er godt forberedt. Derfor ønsker vi å  bygge inntil 40 nye seniorleiligheter i et fellesskap. Vi tenker ikke tradisjonelle omsorgsboliger, men mindre leiligheter under felles tak og med fellesrom.

 

For at det ikke skal være et behov for store leiligheter ser vi for oss en del fellesløsninger, som f.eks. gjesterom for de som får besøk av overnattingsgjester. Vi trenger også noen rom til fellesaktiviteter. Leilighetene må selvsagt være tilrettelagt slik at beboerne kan bo lengst mulig hjemme, og være utstyrt med det siste av teknologiske hjelpemidler. Alle skal føle seg trygge på å få nødvendig hjelp når det trengs.

 

Vi ser for oss å innføre en lignende modell som for tiden utprøves i nærheten av Bergen, der det legges det opp til en rekke aktivitetstilbud og flere møteplasser. Man kan også samles til felles middag om man ønsker sosialt samvær med andre. Her skal ikke noen behøve å føle seg ensomme og kan i tillegg holde seg i aktivitet.

 

Ny forskning viser at det kun er 10% av demenstilfeller er genetisk belastet. Resten skyldes livsstil og andre ytre påvirkninger. En av de store årsakene til raskere utvikling til demens er ensomhet.
 

Etter nevnte modell i Bergen bidrar de eldre selv etter eget ønske og kapasitet, til å sette i gang aktiviteter og ta del i den daglige driften av senteret. Noen lager turgrupper, starter med bridgekvelder, eller får anledning til å drive frem sin egen grønnsakshage. Gjerstad Høyre vil at også våre innbyggere skal få slike muligheter!

 

Siden vi i Høyre alltid har en plan for hvordan ting skal gjennomføres og finansieres så har vi selvsagt også en plan for dette. Vi skal klare å få dette til uten at det skal belaste den daglige driften av kommunen.

 

Ønsker du at eldre i bygda vår i størst mulig grad skal få en meningsfull, trygg og trivelig alderdom?  Da håper jeg du stemmer Høyre ved årets kommunevalg i Gjerstad!

 

 

Steinar Pedersen

Ordførerkandidat for Gjerstad Høyre

Flere saker

King's Mansion på Brokelandsheia ser ut til å bli en realitet i 2021.

Et stort skritt nærmere The King's Mansion på Brokelandsheia!

Ånon Flåta i sesongåpningen på Sjusjøen i helga. Foto: GIL

Ånon fikk prøve seg mot verdens beste på Sjusjøen

Kommunestyret skal torsdag vedta skolerutene for Abel skole fram til og med våren 2022.

Her er forslaget til skoleruter for de neste to årene

Varaordfører Steinar Pedersen foreslås som ny leder av næringsutvalget i kommunen.

Disse foreslås valgt til ulike råd, nemnder og utvalg.

Kommunestyret i Gjerstad skal torsdag avgjøre om man skal si ja eller nei til 10 nye flyktninger i 2020. Illustrasjonsbilde.

Gjerstad anmodes om å ta imot 10 nye flyktninger i 2020

Her er årets Movembergjeng: F.v. Marit Presthagen, Preben Kobro, Anne Grethe Haugholt, Kim André Larsen, Cassandra Andreassen, Tor Arne Brendalsmo, Sigrid Veronica Ludvigsen, Olav Magne Brekka, Ann Lisbeth Bråten Røed, Knut Magnar Nilsen, Tone Åkre Dalen, Per Tellefsdal Sunde.

I god rute til Movemberkonserten på lørdag

Alle barn i Gjerstad inviteres med på gratis juleverksted 1. desember.

Kiwanis Club Gjerstad inviterer til juleverksted

Vassendgutane til Gjerstad LIVE 2020

Vassendgutane til Gjerstad LIVE 2020