Steinar Pedersen er ordførerkandidat for Høyre i Gjerstad
Steinar Pedersen er ordførerkandidat for Høyre i Gjerstad

- Høyre vil bidra til en god og verdig alderdom

-  Eldre trenger ikke være ensomme i Gjerstad.
// Steinar Pedersen, ordførerkandidat Gjerstad Høyre

Ifølge statistikken skal det i Gjerstad om 20 år være mer enn dobbelt så mange innbyggere over 80 år enn vi har i dag. Gjerstad Høyre mener derfor at det er på tide å legge en plan for dette allerede nå slik at vi er godt forberedt. Derfor ønsker vi å  bygge inntil 40 nye seniorleiligheter i et fellesskap. Vi tenker ikke tradisjonelle omsorgsboliger, men mindre leiligheter under felles tak og med fellesrom.

 

For at det ikke skal være et behov for store leiligheter ser vi for oss en del fellesløsninger, som f.eks. gjesterom for de som får besøk av overnattingsgjester. Vi trenger også noen rom til fellesaktiviteter. Leilighetene må selvsagt være tilrettelagt slik at beboerne kan bo lengst mulig hjemme, og være utstyrt med det siste av teknologiske hjelpemidler. Alle skal føle seg trygge på å få nødvendig hjelp når det trengs.

 

Vi ser for oss å innføre en lignende modell som for tiden utprøves i nærheten av Bergen, der det legges det opp til en rekke aktivitetstilbud og flere møteplasser. Man kan også samles til felles middag om man ønsker sosialt samvær med andre. Her skal ikke noen behøve å føle seg ensomme og kan i tillegg holde seg i aktivitet.

 

Ny forskning viser at det kun er 10% av demenstilfeller er genetisk belastet. Resten skyldes livsstil og andre ytre påvirkninger. En av de store årsakene til raskere utvikling til demens er ensomhet.
 

Etter nevnte modell i Bergen bidrar de eldre selv etter eget ønske og kapasitet, til å sette i gang aktiviteter og ta del i den daglige driften av senteret. Noen lager turgrupper, starter med bridgekvelder, eller får anledning til å drive frem sin egen grønnsakshage. Gjerstad Høyre vil at også våre innbyggere skal få slike muligheter!

 

Siden vi i Høyre alltid har en plan for hvordan ting skal gjennomføres og finansieres så har vi selvsagt også en plan for dette. Vi skal klare å få dette til uten at det skal belaste den daglige driften av kommunen.

 

Ønsker du at eldre i bygda vår i størst mulig grad skal få en meningsfull, trygg og trivelig alderdom?  Da håper jeg du stemmer Høyre ved årets kommunevalg i Gjerstad!

 

 

Steinar Pedersen

Ordførerkandidat for Gjerstad Høyre

Flere saker

Marcus Langmyr hevder seg godt i årets norgescup i leirdueskyting. Foto: Facebook

Imponerende leirdueskyting av Marcus Langmyr

Magnus Sørbø fikk en stor gavesjekk etter sin andreplass i dag.

Magnus ble nr. 2 i Norgescupen i Trondheim

Adina Limyr er her avbildet sammen med fire av fem barnebarn i forbindelse med 100-årsdagen i 2016.

Adina fyller 104 år!

Nybygget på Solem skytebane er i ferd med å bli ferdig. Foto: GJJF.

Nybygg på Solem med moderne teknologi

Ove Støylen kommer til Holmen Gård fredag 14. august.

Ove Støylen klar for Holmen Gård 14. august

Fotballbanen på Klokkargården er klargjort for høstsesongen.

Klokkargården er klar for seriespill - her er kampoppsettet

Brokelandsheia Blomster og Garn. Foto: Finn.no

Brokelandsheia Blomster og Garn til salgs

Helena Trydal har vært misjonær på Madagaskar i en årrekke. Foto: Gjerstad Menighet

Gjerstad Menighet støtter "Sammen som kirke i hele verden"