Du trenger:
- Chili
- Hvitløk
- 2 bokser Hakkede tomater
- 2,5 dl Rødvin ( ikke bruk noe dyrt men en med lite sukker og helst ikke fatlagret)
- 2 stk Gul løk (Finhakket)
- 6-700g Karbonadedeig
- 1 pk Bacon
- 1/4 Sellerirot (finhakket)
- 3 stk Gulrot (Finhakket)
- Tørkede og friske urter ( timian, oregano og basilikum for eksempel)
- Kjøttkraft (evt buljong)
- Soyasaus
- Worshestershiresaus
Fres finhakket løk, hvitløk, chili, gulrot og sellerirot i olje i en dyp kjele. Når det er god temperatur i kjelen tilsetter du 2,5 – 3 dl rødvin og kjøttkraften – dette reduseres noe (2min) før du tilsetter 2 bokser med gode hakkede tomater, stekt bacon og tørkede urter. Sett kjelen på medium varme og la den småkoke under lokk mens du steker karbonadedeigen i porsjoner. Pass på at pannen er varm og at du ikke har for mye av farsen i av gangen – det resulterer i kokt kjøtt som mangler smak :/
Tilsett kjøttdeigen i tomatsausen og smak til med soyasaus, worshestershiresaus og pepper – jeg anbefaler mortet sort pepper.
Min Bechamelsaus
Du trenger:
- Hvetemel
- Smør
- Melk
- Fløte
- Jarlsberg eller lignende (raspet)
- Parmesan eller lignende (Raspet)
Smelt ca 50g smør og rør inn 2 toppede spiseskjeer hvetemel – ha melk og fløte parat. Visp inn litt og litt av melk og fløte. Når du når ønsket tykkelse på sausen koker du den opp og tilsetter litt mer melk. Ta så kjelen av varmen og tilsett ønsket mengde ost og smak til med salt og pepper.
Legg lasagneplater i en ildfast form og dekk med bechamelsausen, friske urter og kjøttsausen – repetèr til formen er helt full. Avslutt med god ost og salt (Saltet hjelper til at osten blir sprø) Stek lasagnen på varmluft 220grader i 25-30 minutter (stikk en pinne ned i for å sjekke om pastaplatene er ferdig om du er usikker) la lasagnen hvile i 10-15 minutter før du serverer. Servér med en frisk salat og godt brød eller baguetter.
Tomat og avocadosalat
Del avocado i biter og press en hel lime over – smak til med salt og chili. Kutt tomater i 4 deler og tilsett olje, finhakket purre, salt og pepper.
Eller
Sommersalat med karseblomster
Min svigerinne, Hanne, sin fantastiske, kortreiste salat:
Her kan du blande hva du selv ønsker av salater, toppes med flotte karseblomster (smaker fantastisk) og god ost 🙂
Drikke
Frisk Pale Ale er overraskende fantastisk til lasagne! Jeg hadde en følelse av at det ville funke , men dette passet som hånd i hanske.
Ellers kan man jo anbefale alt fra cola til vann inntil lasagne 🙂
Ha en fin helg og ikke glem å ta bilde av maten din og #matigjerstad